search
Showrunner van nieuwe Marvel-serie krijgt ontslag om mysterieuze redenen
Series / Nieuws

Showrunner van nieuwe Marvel-serie krijgt ontslag om mysterieuze redenen

Op de vooravond van de première van 'X-Men '97' verliest de serie haar showrunner

Over minder dan een week is het zover: dan gaat op Disney+ de nieuwe animatieserie X-Men '97 van start. Kort voor de première van de nieuwe serie is er een verrassend nieuwtje over de showrunner van de Marvel-serie.

Met X-Men '97 wekt Marvel een oude serie opnieuw tot leven. X-Men: The Animated Series liep van 1992 tot 1997. De nieuwe serie gaat verder waar de oude eindigde. De X-Men krijgen te maken met nieuwe uitdagingen na het verlies van hun mentor, de legendarische Professor X.

Beau DeMayo


De showrunner is Beau DeMayo, bekend van onder andere The Witcher en Star Trek: Strange New Worlds. Vreemd genoeg heeft Marvel nu DeMayo zeer kort voor de première van de serie ontslagen.

Marvel heeft nog geen officiële reden gegeven voor het ontslag, en dus doen allerlei geruchten de ronde. Zo zouden er stevige creatieve verschillen zijn tussen DeMayo en de studio. Ook zou het priveleven van de showrunner reden tot aanstoot kunnen zijn geweest. DeMayo leidde een flamboyant bestaan, met onder andere een account op het platform Onlyfans.

20 maart


X-Men '97 gaat van start op Disney+ vanaf 20 maart. De originele animatieserie uit de jaren '90 is daar ook te bewonderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ondanks het ontslag: stem jij straks af op de X-Men animatieserie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen