search
Fan van 'The Walking Dead'? Dan is deze Zuid-Koreaanse zombieserie een aanrader
Series / Specials

Fan van 'The Walking Dead'? Dan is deze Zuid-Koreaanse zombieserie een aanrader

In 'Kingdom' moet een kroonprins zijn toekomstige koninkrijk zien te redden van een mysterieuze ziekte.

Hoewel The Walking Dead vorig jaar tot zijn einde kwam, hoeven we door alle spin-offs nog geen afscheid te nemen van het universum. Maar daarnaast zijn er voor fans van zombieseries nog veel meer series om te bekijken, waaronder Kingdom.

Kingdom is een Zuid-Koreaanse serie, die in januari 2019 verscheen op Netflix. De serie is gebaseerd op de webtoon serie The Kingdom of the Gods. Kingdom werd gecreëerd door Kim Eun-hee, die ook de webtoon serie schreef.

Zombie-epidemie


De serie speelt zich af in een fictieve versie van Joseon in de 16e eeuw, drie jaar na het einde van de Imjin oorlog (of wel de Japanse invasies van Korea). Het verhaal volgt Lee Chang, de kroonprins van Joseon.

Hij probeert de mysterieuze ziekte te onderzoeken die onlangs de koning van het land heeft getroffen. Voor hij het weet zit hij gevangen in een zombie-epidemie die het koninkrijk snel aan het overnemen is.

Special


Terwijl hij het koninkrijk probeert te redden van de plaag aan ondoden, moet hij er ook voorkomen dat zijn politieke tegenstanders de macht grijpen. Lukt het de prins om zijn volk op tijd te redden en zijn tegenstanders tegen te houden, of betekent dit het einde van de Joseon dynastie?



Het tweede seizoen van Kingdom verscheen in 2020. Daarnaast is er ook een special uitgekomen, genaamd Ashin of the North. Hierin worden het achtergrondverhaal van een Jurchin-vrouw en de origine van de plant die de epidemie veroorzaakte verteld.

Hoge score


Op IMDb wordt de serie uitstekend beoordeeld met een 8,3. Ook op Rotten Tomatoes krijgt Kingdom een enorm hoge gemiddelde score op de tomatometer, van maar liefst 98%. Het tweede seizoen en de special scoren zelfs 100%.

Bekijk Kingdom op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Je moet een van deze series helemaal (opnieuw) gaan kijken, welke wordt het?

  • Kingdom

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • The Walking Dead

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen