search
De griezelige Franse serie 'Marianne' moet je gezien hebben: 94% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De griezelige Franse serie 'Marianne' moet je gezien hebben: 94% op Rotten Tomatoes

De angstaanjagende serie 'Marianne' krijgt een score van 94% en is gewoon te bekijken op Netflix.

Netflix heeft een hoop verborgen pareltjes te bieden, die je misschien niet zomaar tegenkomt. De Franse horrorserie Marianne is daar een voorbeeld van. De serie krijgt een prima score, dus deze mag je zeker niet gemist hebben.

Marianne verscheen in september 2019 op Netflix. De serie is gemaakt en geregisseerd door Samuel Bodin. Hoewel de serie een goede beoordeling krijgt, werd deze helaas na één seizoen gecanceld.

Fictie of echt?


De serie gaat over de jonge schrijfster Emma, die ontdekt dat de personages waarover ze schrijft ook bestaan in de echte wereld. Emma schrijft horrorromans en is daarin enorm succesvol. Vijftien jaar geleden werd Emma lastig gevallen door dromen over een angstaanjagende vrouw.

Nu beginnen deze dromen weer terug te komen. Hierdoor wordt ze gedwongen om terug te gaan naar het kleine stadje waar ze vandaan komt. Daar komt ze echter voor een vervelende verrassing te staan: zijn haar fictieve personages eigenlijk wel fictief?

Hoge score op Rotten Tomatoes


De rol van Emma wordt gespeeld door Victoire Du Bois, die je onder andere kunt kennen van Call Me By Your Name. Daarnaast zien we in de serie Lucie Boujenah als Camille en Tiphaine Daviot als Aurore.



Op Rotten Tomatoes krijgt Marianne een indrukwekkende score van 94% van de critics en 86% van het publiek. De critics consensus: "Slim en eng met het meest verontrustende paar ogen sinds Nicolas Cage in Vampire's Kiss, Marianne is pure brandstof voor nachtmerries".

Netflix


Marianne bestaat in totaal uit acht afleveringen, van ongeveer 50 minuten. De serie is dus makkelijk in één weekend te binge-watchen. Als je durft…

Bekijk Marianne op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de griezelige serie Marianne al gezien op Netflix?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen