search
Bierliefhebbers opgelet: 'Peaky Blinders'-bedenker gaat een serie over bekend biermerk maken
Series / Nieuws

Bierliefhebbers opgelet: 'Peaky Blinders'-bedenker gaat een serie over bekend biermerk maken

Steven Knight bedacht onder andere de misdaadserie Peaky Blinders en gaat nu een Guinness-serie maken.

De serie Peaky Blinders wist vele kijkers aan de buis gekluisterd te houden. Fans van de serie herkennen de naam van bedenker ongetwijfeld gelijk: Steven Knight. Nu gaat hij aan de slag met een nieuwe serie, over een bekend Iers biermerk.

Knight was voor Peaky Blinders al bekend. Zo schreef hij het script van Eastern Promises uit 2007 en regisseerde hij de films Hummingbird en Locke. Later was hij de drijvende kracht achter de series Taboo, SAS: Rogue Heroes en All the Light We Cannot See. Als filmregisseur kwam hij in 2019 met een dikke flop: Serenity met de grote namen Matthew McConaughey en Anne Hathaway.

Guinness


Via Deadline wordt duidelijk dat Knight nu aan de slag gaat met House of Guinness, een historische serie over het bekende Ierse biermerk Guinness. Knight maakt de serie voor Netflix.

De serie start in de negentiende eeuw in Dublin en New York en focust zich op de dood van Benjamin Guinness, de man die verantwoordelijk was voor de bijzonder succesvolle brouwerij.

Kinderen


De dood van Guinness heeft grote impact op zijn vier kinderen Arthur, Edward, Anne en Ben en meerdere Ieren die iets te maken hebben met de brouwerij.De serie zou een belangrijke productie zijn voor Netflix UK dit jaar. Verdere details over de cast, crew en opnames zijn helaas nog niet bekend
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn nieuwsgierig: heb jij wel eens een Guinness gehad?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen