search
Fans opgelet: De iconische Japanse anime 'Trigun' (1998) binnenkort niet meer te streamen
Series / Specials

Fans opgelet: De iconische Japanse anime 'Trigun' (1998) binnenkort niet meer te streamen

De Japanse mangatekenaar Yasuhiro Nightow bedacht en ontwierp de serie die nog even te zien is op Netflix.

De Japanse animeserie Trigun uit 1998 gaat binnenkort verdwijnen van Netflix. Voor veel nieuwe animefans is dat heel jammer natuurlijk. Maar 31 maart valt dan toch echt het doek.

De tekenfilmserie is bedacht en ontworpen door de Japanse mangatekenaar Yasuhiro Nightow. Hij is niet alleen bekend geworden door Trigun maar heeft ook Blood Blockade Battlefront gemaakt.

Manga


Zijn werk is vaak een mengeling van humor, actie en te gekke karakterschetsen. Nightow heeft een unieke artistieke stijl ontwikkeld in het vertellen van zijn verhalen en daar heeft hij furore mee gemaakt in de manga- en animewereld.

De serie bestaat uit één seizoen met 26 afleveringen. De hoofdrollen werden ingesproken door Masaya Onosaka, Hiromi Tsuru, Satsuki Yukino en Johnny Young Bosch.

Revolverheld


De revolverheld Vash the Stampede, het hoofdpersonage, is berucht en beroemd. Zijn geschiedenis speelt zich af in de verre toekomst en op een verlaten planeet.



Op het hoofd van Vash the Stampede staat een premie van 60.000.000.000 dollar. Een legendarisch hoog bedrag. Als een dorpje of stad op de hoogte wordt gesteld van zijn komst dan evacueren ze liever dan hem in de ogen te kijken.

Heldhaftig


Echter, wat velen niet weten is dat de Vash the Stampede niet dezelfde man is volgens de geruchten. Het raadselachtige en tegenstrijdige hoofdpersonage in Trigun is eigenlijk heldhaftiger van aard; en soms ook een volslagen idioot.



Op IMDb krijgt de serie een score van 8,2 en dat is best hoog. Wil je Trigun toch nog zien dan kan dat tot en met 31 maart op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Beschouw jij jezelf als een echte animefan?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen