search
Opvallend doel 'Fallout': niet om alleen de fans tevreden te stellen
Series / Nieuws

Opvallend doel 'Fallout': niet om alleen de fans tevreden te stellen

Het belooft een epische serie te worden die een breder publiek moet trekken dan alleen de gamers.

Prime Video komt volgende maand eindelijk met het langverwachte en veelbelovende Fallout, en hoewel het net als The Last of Us gebaseerd is op een computerspel, is het niet alleen gemaakt voor 'de fans'.

Regisseur en drijvende kracht achter de nieuwe serie, Jonathan Nolan, laat weten dat het slechts tevreden proberen te stellen van de fans van de oorspronkelijke reeks Fallout-computerspellen een dwaas doel zou zijn geweest.

Een groot en breed Prime Video-publiek


"Ik denk niet dat je echt kunt proberen om de fans van iets tevreden te stellen, of iemand anders dan jezelf tevreden te stellen" vertelde Nolan in een recent interview. Volgens hem is de serie met een andere gedachte gemaakt.

"Ik denk dat je er echt anders in moet staan, en de serie maken die je echt wilt maken, en erop vertrouwen dat wij, als fans van de games, alle elementen van 'Fallout' zouden gebruiken die we essentieel vonden om daarmee te proberen de best mogelijke versie te maken."

Een echte fan maakt de serie


Degenen die zich zorgen maken dat de Prime Video-serie te veel zal afwijken van de Fallout-verhalen, hoeven dat niet te doen. Nolan is zelf namelijk een grote fan van de apocalyptische RPG's van Bethesda, wat hem ertoe bracht om de show mede te creëren.



Hij onthulde dat zijn liefde voor Fallout al vroeg begon: "Het begon, voor mij, met 'Fallout 3', waarin ik ongeveer een jaar van mijn leven heb gestoken. Ik was destijds een jonge aspirant-schrijver, en het dreigde bijna mijn hele carrière te ontsporen. Het is zo belachelijk speelbaar en leuk. Serieus, de spellen waren gewoon ongelooflijk."

Post-apocalyptische werelden werken


Prime Video's Fallout vertelt het verhaal van mensen die alles of juist niks hebben, in een wereld waar niet veel meer te hebben valt. Tweehonderd jaar na de apocalyps moet een vredelievende bewoonster van een knusse atoomkelder naar de oppervlakte en schrikt zich kapot van de woestenij die daar op haar wacht.



Alle acht afleveringen van de gloednieuwe serie Fallout, met Ella Purnell in de hoofdrol, zijn vanaf vrijdag 12 april te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij al uit naar Fallout?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen