search
Hoeveel seizoenen moet Netflix-megaserie '3 Body Problem' eigenlijk krijgen?
Series / Nieuws

Hoeveel seizoenen moet Netflix-megaserie '3 Body Problem' eigenlijk krijgen?

De makers van Game of Thrones vertellen ons wat we kunnen verwachten van de volgende seizoenen.

De grote nieuwe scifi-serie 3 Body Problem van Netflix beleeft deze week zijn première, en is een productie van Game of Thrones-showrunners David Benioff en D.B. Weiss en True Blood-producent Alexander Woo.

De serie is gebaseerd op de Hugo Award-winnende boekentrilogie van Liu Cixin, die de periode van de jaren '60 op aarde tot het einde der tijden aan de rand van het universum omvat.

Hoeveel seizoenen?


In tegenstelling tot Game of Thrones is het bij 3 Body zou dat er een einde aan het verhaal bekend is, dat de makers van de serie direct kunnen verfilmen.

De vraag is nu: over hoeveel seizoenen zal de serie worden gespreid? Benioff heeft nu bevestigd dat de eerste twee seizoenen de eerste twee boeken relatief getrouw zullen verfilmen.

Opnames snel van start


Daarnaast onthulde Woo dat ze nu al zijn begonnen met de ontwikkeling van het tweede seizoen:



"Voor het tweede seizoen hebben we meer dan een ruw idee. We zijn al veel verder dan die fase. Maar dan wordt het vager; hoe verder dingen nog in de toekomst zijn, hoe moeilijker je het voor je kunt zien."

Werken richting het einde


Hij vervolgde met: "Het derde boek zit vol ongelooflijke momenten, maar we weten nog niet hoe we onze personages naar die gebeurtenissen gaan brengen, maar wel dat dat gaat gebeuren. Want die gebeurtenissen zijn waarom we de boeken hebben willen verfilmen."

Volgens de makers zouden de opnames van het tweede seizoen al in het najaar kunnen beginnen. Maar de verfilming van het derde boek, dat een stuk langer is dan de eerste twee, heeft een andere benadering nodig:

"Het derde boek is enorm. Het is wel twee keer zo lang als de andere boeken. Dus dat moet je misschien wel over twee seizoenen uitsmeren. In totaal hebben drie of vier seizoenen nodig om het hele verhaal te vertellen."

3 Body Problem is vanaf 21 maart te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zit jij al klaar om 3 Body Problem te gaan kijken?

  • Ja, natuurlijk!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, wanneer start de serie eigenlijk?

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen