search
Spanning, drama en actie: Deze Noorse thriller is ideaal om dit weekend te bingewatchen op NPO Plus
Series / Nieuws

Spanning, drama en actie: Deze Noorse thriller is ideaal om dit weekend te bingewatchen op NPO Plus

Deze Noorse thriller heeft meerdere prijzen gewonnen en is perfect om te kijken als je verlangt naar een beetje drama, actie en spanning.

Het is vaak makkelijk om een Engelstalige serie op te zetten met een bekende Amerikaanse sterrencast. Hoewel deze series geweldig kunnen zijn, zijn er nog zoveel meer projecten die ook de moeite waard zijn om te kijken.

De Noorse Heksejakt is er hier één van. De serie is gemaakt door Amanda Prizewinnaar Siv Rajendram en schrijfster en actrice Anna Bache-Wiig. De twee vrouwen hebben het voor elkaar gekregen om acht ijzersterke afleveringen neer te zetten.

Heksejakt


Heksejakt vertelt het verhaal van Ida Waage (Ingrid Bolsø Berdal), een financieel directeur bij een groot advocatenbureau in Oslo. Wanneer ze een vreemde factuur van een onbekend Nederlands bedrijf moet tekenen, twijfelt ze.

Ze komt tot de ontdekking dat de factuur deel uitmaakt van een witwasoperatie van de grootste klant van het advocatenbureau: Peer Eggen. Als het bestuur Ida intimideert met valse beschuldigingen, snapt ze dat ze de mensen voor wie ze werkt niet kan vertrouwen.

Cast en crew


Bolsø Berdal is een grote actrice in Noorwegen en heeft al een Noorse Serie Critics Awards gewonnen. Daarnaast heeft ze ook een award voor beste actrice gewonnen tijdens de Gullruten in 2020.



Ook kreeg Sara Khorami een award voor beste bijrol. Bovendien werd Heksejakt in meerdere categorieën genomineerd, namelijk voor de beste dramaserie en het beste licht- en setontwerp.

Te streamen op


De serie is in 2020 te zien geweest op NPO 1 en is nu te streamen op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heksejakt? Heb jij eerder van deze serie gehoord?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen