search

Ons nieuws van zaterdag 23 maart 2024

Sciencefictionserie 'HALO' shockeert de kijkers met zijn slotaflevering
Series / Nieuws

Sciencefictionserie 'HALO' shockeert de kijkers met zijn slotaflevering

Deze verschrikking is nu aan het oppervlak gekomen en levert een ijzingwekkende finale op.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De gameverfilming Halo heeft seizoen 2 met een bloedstollende aflevering achtergelaten. Een in onschuld begane fout blijkt afgrijselijke consequenties te hebben.

Een oeroude dreiging is teruggekeerd en lijkt alles en iedereen weg te vagen. Het gaat hier natuurlijk om The Flood, een ras van parasieten dat op een spectaculaire manier in beeld is gebracht.

Sporen


Onder het oppervlak van de planeet Onyx vinden de onderzoekers Catherine Halsey (Natascha McElhone) en haar dochter Miranda Keyes (Olive Gray) een oude beschaving. Het tweetal merkt dat het om een technologisch geavancerde beschaving gaat getuige de resten van onderzoeksfaciliteiten.

De twee wetenschappers nemen een apparaatje mee dat ze in een oud laboratorium vinden. Dit blijkt een verschrikkelijke fout te zijn: op het apparaat bevinden zich namelijk sporen van The Flood.

Onderzoekscentra


The Flood is een ras van parasieten dat in een eerdere oorlog werd verslagen door de Forerunners. De Forerunners bewaarden echter wat sporen van The Flood voor onderzoek. Nu ze boven het oppervlak zijn gebracht zien The Flood duidelijk hun kans schoon om de mensheid weer over te nemen.

Onderstaande video bevat mogelijk spoilers:De scènes waarin de slachtoffers te zien zijn en hun transformatie verdienen alle lof. Niettegenstaande concurrentie van series als The Last of Us zijn de makers van Halo er in geslaagd om de gruwel op een indrukwekkende manier over te brengen.

Waar te zien?


Het tweede seizoen eindigt dus met een cliffhanger van jewelste. Halo kun je streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het laatste seizoen van 'YOU' is aanstaande: nieuwe gezichten bevestigd
Series / Nieuws

Het laatste seizoen van 'YOU' is aanstaande: nieuwe gezichten bevestigd

Joe's schoonfamilie komt in beeld in het laatste seizoen van de psychologische dramaserie.

Vorig jaar maakten de bedenkers van You, Greg Berlanti en Sarah Schechter, bekend dat het vijfde seizoen van de serie tegelijkertijd het einde van het verhaal betekent. De seriemoordenaar Joe (Penn Badgley) keerde aan het einde van seizoen 4 terug naar New York samen met zijn nieuwe grote liefde Kate (Charlotte Ritchie).

In het slotseizoen maken we kennis met Kate's zussen en broer. Het is nu bekendgemaakt wie de rollen van Joe's schoonfamilie zal spelen.

Tweeling


Het betreft Anna Camp, die onder andere te zien was in Pitch Perfect en de series True Blood en The Good Wife. Griffin Matthews zagen we eerder in Ballers en She-Hulk.

Camp speelt Kate's tweelingszusjes Reagan en Maddie Lockwood, terwijl Matthews haar broer Teddy Lockwoord voor zijn rekening neemt.

Verpletteren


Reagan is de CFO van Lockwood Corp, het bedrijf van haar en Kate's vader. Haar functie is vergelijkbaar met die van financieel directeur. "Reagan heeft haar ogen op de troon gericht en is bereid om iedereen te verpletteren die in de weg staat, of het nu familie is of niet," aldus de omschrijving.

Bekijk op instagram


Over Maddie wordt het volgende gezegd: "[Zij is] de frivole helft van de tweeling, Maddie is een socialite die drie keer gescheiden is. Ze heeft een vage baan bij het familiebedrijf, waarbij ze 'iets met pr' doet. Onder het oppervlakkige uiterlijk gaat echter een meestermanipulator schuil".

Nooit geaccepteerd


Tenslotte wordt ook Teddy geïntroduceerd. Hij is een "bijdehante maar loyale zwager naar Joe toe. Teddy is nooit echt geaccepteerd binnen zijn eigen familie, en is het enige familielid met authenticiteit en empathie".

Bekijk op instagram


Zo te lezen krijgt Joe er door zijn relatie met Kate een interessante familie bij. De start van de opnames is momenteel nog niet bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte. Kijk You op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Sex and the City' spin-off 'And Just Like That...' verliest haar beste ster voor seizoen 3
Series / Nieuws

'Sex and the City' spin-off 'And Just Like That...' verliest haar beste ster voor seizoen 3

De Sex and the City spin-off moet doorgaan zonder haar slimste personage.

De Sex and the City-franchise wordt alleen maar groter. De iconische serie uit de jaren 90 kreeg in 2013 al een prequel met Bridge to Terabithia-actrice Anna Sophia Robb en Dune-acteur Austin Butler in de hoofdrollen. Enkele jaren geleden kwam er een nieuw project met de originele cast: And Just Like That….

And Just Like That… zet het verhaal van Carrie Bradshaw en haar vriendinnen voort op een volwassen manier. Naast de originele cast zijn er enkele nieuwe personages geïntroduceerd en nu is het tijd om afscheid te nemen van één van hen.

Seizoen 3


Onlangs werd bevestigd dat Karen Pittman niet terug zal keren in seizoen 3. Pittman speelde Dr. Nya Wallace, een slimme professor aan Columbia Law School.

Een anonieme woordvoerder van HBO Max vertelde over haar vertrek: "Het was een genot om Karen Pittman de slimme en verbluffende Professor Nya Wallace te zien spelen in de eerste twee seizoenen van And Just Like That…"

Geen slecht afscheid


De woordvoerder vervolgde: "Door haar verplichtingen aan twee andere series is het duidelijk geworden dat het niet mogelijk is om drie shows tegelijk te filmen."Er is geen drama achter de schermen waardoor Pittman genoodzaakt was de serie te verlaten. Hoe verdrietig het ook kan zijn, soms moet je keuzes maken, omdat je niet alles tegelijk kan doen.

HBO Max


Stream And Just Like That op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De spin-off van 'The Batman' heeft eindelijk een teaser trailer gekregen van HBO Max
Series / Trailer

De spin-off van 'The Batman' heeft eindelijk een teaser trailer gekregen van HBO Max

Colin Farrell is nagenoeg onherkenbaar in de spin-off The Penguin die in de herfst op HBO Max verschijnt.

In ons artikel Dit zijn de 3 grootste series die dit jaar op HBO Max verschijnen bestempelden we The Penguin al tot een van de drie grootste series die dit jaar nog op HBO Max verschijnen. Nu heeft de streamingdienst een eerste teaser trailer online gezet voor de spin-off van de bioscoopfilm The Batman.

The Penguin is de eerste spin-off van de hitfilm uit 2022 met acteur Robert Pattinson in de titelrol. Eigenlijk zou de spin-offserie over de Gotham City Police Department eerst verschijnen, maar over deze plannen horen we al lange tijd vrij weinig.

Colin Farrell


Topacteur Colin Farrell speelt de titelrol in The Penguin. Farell, bekend uit onder andere The Lobster en The Banshees of Inisherin, is overigens nagenoeg onherkenbaar als Oswald "Oz" Cobblepot die in de film al even te zien was.

In The Penguin krijgen we te zien hoe Oswald "Oz" Cobblepot de macht grijpt in de onderwereld van Gotham, waar ook personages als Salvatore Maroni (Clancy Brown) en Johnny Vitti (Michael Kelly) zich schuil houden.

Sofia Falcone


In de serie is naar verluidt ook een belangrijke rol weggelegd voor Cristin Milioti. Ze speelt Sofia Falcone, de dochter van Carmine Falcone die in de film The Batman nog het loodje legt.Bovenstaande teaser laat ook weten dat The Penguin in de herfst van 2024 te zien zal zijn op HBO Max. Recent werd duidelijk dat The Batman Part II met een jaar is uitgesteld, tot in oktober 2026.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bikkelharde en onverzettelijke waaghalzen weten Netflix over te nemen in krachtige realityshow
Realityseries / Nieuws

Bikkelharde en onverzettelijke waaghalzen weten Netflix over te nemen in krachtige realityshow

Netflix heeft het tweede seizoen van de realityserie Physical: 100 online gezet.

Nadat de stevige drama-/misdaadserie Squid Game in 2021 een enorm succes was op Netflix, startte de streamingdienst gelijk aan een "echte" Squid Game-show. Deze verscheen vorig jaar op Netflix. Een vergelijkbare show is Physical: 100.

In Physical: 100 nemen 100 Zuid-Koreaanse deelnemers het tegen elkaar op tijdens een reeks slopende uitdagingen. Uiteraard gaat de winnaar er met een flinke geldprijs vandoor.

Seizoen 2


Sinds kort staat het tweede seizoen van Physical: 100 op Netflix, dat volgt op het eerste seizoen uit begin 2023. Tijdens het eerste seizoen ging de winnaar, crossfitter Woo Jin-yong, er vandoor met 218.000 euro.

Het tweede seizoen staat sinds afgelopen dinsdag online en ondanks dat we Zuid-Koreaanse deelnemers zien is de reality-competitieshow ook hier een succes. Het nieuwe seizoen staat namelijk op de vijfde plaats in de Netflix Top 10.

Prijzengeld


Opnieuw gaat de winnaar van Physical: 100 seizoen 2 er vandoor met zo'n 218.000 euro. Overigens staat op Netflix ook de vergelijkbare show The Devil’s Plan, alleen wordt in de show juist het uiterste gevraagd van de strategische krachten van de kandidaten.Heb je zin om de deelnemers tot het uiterste te zien gaan, dan stem je gelijk af op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze week op Prime Video een nieuw seizoen 'The Baxters' en nog een topserie
Series / Nieuws

Ontdek deze week op Prime Video een nieuw seizoen 'The Baxters' en nog een topserie

Deze week komt Prime met een heilzame familieserie en een onheilspellende animatieserie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Invincible


Verschijnt op: Donderdag 28 maart | Release: Seizoen 2 - aflevering 7 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Prime Video

Als Mark Grayson op zijn zeventiende zijn superkrachten erft, wordt hij net als zijn vader een van de grootste superhelden op aarde. Al zijn dromen komen uit – tot een schokkende gebeurtenis alles verandert.
The Baxters


Verschijnt op: Donderdag 28 maart | Release: Seizoen 1 | Genre: Familie | Kijk op: Prime Video

Een meeslepend familiedrama gebaseerd op de bestverkopende romans van Karen Kingsbury, en volgt Elizabeth en John Baxter en hun volwassen kinderen terwijl ze door het leven navigeren, met alle bijbehorende hoogte- en dieptepunten, soms met en soms zonder God aan hun zijde.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat deze week door met 'The Regime' en 7 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max gaat deze week door met 'The Regime' en 7 andere topseries

Het wordt kiezen tussen actualiteit, drama, keiharde actie en ongemakkelijke hilariteit.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Regime


Verschijnt op: Maandag 25 maart | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

The Regime vertelt het verhaal van een jaar binnen de muren van het paleis van een autoritair regime dat langzaam begint te wankelen.
Curb Your Enthusiasm


Verschijnt op: Maandag 25 maart | Release: Seizoen 12 - aflevering 8 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.
Tokyo Vice


Verschijnt op: Vrijdag 29 maart | Release: Seizoen 2 - aflevering 9 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

24 maart: Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

25 maart: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 6) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

26 maart: The Cleaning Lady (seizoen 3 - aflevering 3) - Misdaad / Drama / Thriller - Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.

28 maart: Justice, USA (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Documentaire / Misdaad - Justice, USA biedt een inkijk in het strafrechtssysteem van Nashville en biedt ongekende toegang tot de gevangenissen voor mannen, vrouwen en jeugdigen. Werknemers en gedetineerden worden geconfronteerd met kwesties als opsluiting, geestesziekte en verslaving.

29 maart: The Girls on the Bus (seizoen 1 - aflevering 4) - Drama - Vier vrouwelijke journalisten vinden vriendschap, liefde en schandalen terwijl ze een stoet ondeugdelijke presidentskandidaten volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zwaargewicht komt 'The Office'-vervolg versterken dat nu echt in de maak is
Series / Nieuws

Zwaargewicht komt 'The Office'-vervolg versterken dat nu echt in de maak is

Langzaamaan worden stappen gezet voor nog veel meer hilarische ongemakkelijkheden.

Volgens velen is het een van de meest hilarische series die ooit heeft bestaan, en sommige kunnen niet tegen de ongemakkelijkheden. Feit blijft wel dat The Office een enorm succes was, en binnenkort komt daar meer van.

Onlangs berichtten wij nog dat de hilarische mockumentary bezig was met een uitbreiding in de wereld van The Office, en nu meldt maker Greg Daniels dat het nieuwe project versterking krijgt van Nathan For You-bedenker Michael Koman.

Alles op zijn plek zetten


Momenteel bevindt het project zich nog in de ontwikkelingsfase. Daniels en Universal Television zijn druk bezig met alle puzzelstukjes op zijn plek te krijgen. Mocht de serie uiteindelijk het groene licht krijgen, zal Koman fungeren als mede-showrunner.

Nathan For You is eveneens een mockumentary waarin de Canadese komiek Nathan Fielder adviezen geeft aan ondernemers, en is geproduceerd voor Comedy Central. Of de bedenkers van de oorspronkelijke Britse versie van The Office, Ricky Gervais en Stephen Merchant, meedoen aan het nieuwe project is nog niet bekend.

Klinkt als een prima samenwerking


Koman en Daniels lijkt een goede combinatie. Ze hebben een vergelijkbare carrièrestart, omdat ze beiden voortkomen uit de schrijversgelederen van Saturday Night Live. Er is ook een persoonlijke connectie; sinds 2012 is Koman getrouwd met Ellie Kemper, die in The Office de rol van Erin Hannon speelde.Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over het nieuwe The Office-project. Alle afleveringen van de Amerikaanse versie stream je op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Parsons over terugkeer in 'Young Sheldon': seizoensfinale nog mooier dan verwacht
Series / Nieuws

Jim Parsons over terugkeer in 'Young Sheldon': seizoensfinale nog mooier dan verwacht

Volgens de acteur wordt het een bijzonder waardig afscheid voor hem en zijn collega's.

Jarenlang was Jim Parsons het gezicht van Sheldon Cooper in de succesvolle sitcom The Big Bang Theory, en nu keert hij nog één keer terug in de seizoensfinale van de spin-off Young Sheldon.

De komedieserie Young Sheldon laat wederom zien dat spin-offs van originele series op zichzelf ook enorme successen kunnen worden. Nu is het voor die succesvolle spin-off na zeven seizoenen ook mooi geweest en iedereen kijkt uit naar de indrukwekkende seizoensfinale.

Mooi en waardige ervaring


Parsons deelde zijn gevoelens over het opnieuw spelen van de rol van Sheldon Cooper. Hoewel er weinig details bekend zijn over hoe de spin-off zal eindigen, noemde Parsons zijn eerste verschijning in vijf jaar als het personage "prachtig".

Hij vertelde: "Het was zo mooi, het overtrof zelfs mijn verwachtingen. Een van de redenen waarom ik enthousiast was om het te doen, is omdat wat ze hebben geschreven zo lief is en ik denk dat ze Mayim en mij op een prachtige manier in die show hebben verwerkt."

Bekende gezichten


Onlangs werd al bekend dat Parsons en zijn collega Mayim Bialik opnieuw hun rollen zullen vertolken. Veel fans zullen het jammer vinden dat aan Young Sheldon nu ook een einde komt, maar de producenten zagen al snel dat een spin-off over een bestaand personage, weergegeven als kind, maar een beperkte levensduur kan hebben.Op donderdag 16 mei wordt de seizoensfinale van Young Sheldon uitgebracht. Kijk tot die tijd alle afleveringen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Peaky Blinders' krijgt officieel een film... mét Cillian Murphy!
Series / Nieuws

'Peaky Blinders' krijgt officieel een film... mét Cillian Murphy!

Waar iedereen op had gehoopt, gaat nu ook echt gebeuren.

Peaky Blinders-bedenker Steven Knight heeft bevestigd dat kersverse Oscarwinnaar Cillian Murphy terugkeert als Tommy Shelby in een film die fungeert als vervolg op de bejubelde zes seizoenen durende misdaadserie van de BBC.

Tijdens een gesprek met Birmingham World bevestigde Knight het nieuws en gaf hij aan dat de opnames in september zullen beginnen: "Cillian keert zeker weten terug. We gaan in september filmen in het Engelse Digbeth."

Evolutie van Tommy


De BBC-serie, die ook te streamen is via Netflix, debuteerde ruim 10 jaar geleden en kwam tot een voorlopig einde in april 2022. Murphy speelt in de serie de rol van de charismatische en sluwe misdaadbaas Shelby, die naar Birmingham terugkeert na de Eerste Wereldoorlog.

We zien Shelby's evolutie als hoofd van een straatbende naar legitieme zakenman en een lid van het Britse parlement.

Eindelijk komt het ervan


Knight kondigde in 2021 al aan dat hij een film wilde maken van Peaky Blinders, maar het heeft dus een behoorlijke poos geduurd om het voor elkaar te krijgen.Wat nog niet duidelijk is, is hoeveel andere bekende castleden zullen terugkeren.

Meer Peaky op komst


Het project staat overigens los van twee spinoff-series waaraan wordt gewerkt; een die zich afspeelt in het midden van de 20e eeuw en een prequel-serie over Polly Gray.

Als de opnames daadwerkelijk beginnen in september, kunnen we de film ergens aan het einde van 2025 verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt de nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' meer dan één seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt de nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' meer dan één seizoen?

Ook weten we nu hoelang de afleveringen van het eerste seizoen zullen duren.

Een paar dagen geleden verscheen de eerste trailer van Star Wars: The Acolyte online en die was binnen 24 uur goed voor 51.3 miljoen streams wereldwijd.

Dat maakte de trailer met gemak de best scorende tot nu toe voor een Star Wars-serie op Disney+. Wat echter niet direct te zien was, was het aantal 'dislikes' op YouTube. Die liepen namelijk in de honderdduizenden.

Vier uur Star Wars


Dat weerhoudt de hype rondom de serie echter totaal niet. Tijdens een gesprek met Collider liet showrunner Leslye Headland een aantal details over de serie los.

De eerste hiervan is het feit dat werd bevestigd dat elke aflevering zo'n 30-35 minuten zal duren. De seizoensfinale zal 40 minuten duren.

Meer seizoenen


In de trailer zien we beelden van 4 tot 5 afleveringen van het in totaal 8 afleveringen durende seizoen. Headland liet tevens weten dat ze meer seizoenen hoopt te maken van The Acolyte:

"Er zijn een hoop dingen aan het einde van dit seizoen die je als losse eindjes kunt zien. Maar ik ben niet het type schrijver dat interesse heeft in een emotionele cliffhanger. Dit soort series duren eeuwig om te maken, dus ik zou nooit een seizoen maken dat niet compleet voelt, ook al zijn er genoeg mogelijkheden om het verhaal uit te breiden."

Zomer vol Jedi


The Acolyte speelt zich meerdere decennia vooraf aan The Phantom Menace af en gaat over het onderzoek naar een schokkende misdaad, waardoor een gerespecteerde Jedi Master (Lee Jung-jae) het tegen een gevaarlijke strijder uit zijn verleden (Amandla Stenberg) moet opnemen.

The Acolyte debuteert op 4 juni a.s. op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze steengoede sciencefictionthriller moet je gelijk gaan kijken: 'Severance'
Series / Specials

Deze steengoede sciencefictionthriller moet je gelijk gaan kijken: 'Severance'

Deze sciencefictionthriller scoort op IMDb bij het publiek een 8,7, dat is behoorlijk hoog.

Bedenker Dan Erickson tekende voor Severance. Een bloedstollende sciencefictionthriller met Adam Scott, Zach Cherry en Britt Lower in de hoofdrollen.

Maar ook oude rotten in het vak zoals Christopher Walken en Patricia Arquette maken hun opwachting. Kortom, veel oude en nieuwe acteertalenten. En dat merk je meteen. De serie wordt door het acteerwerk gedragen.

Mensonterend


Veel fans vinden de serie enorm verontrustend. Het is gewoon zo triest dat er zoveel bedrijven zijn die zo omgaan met mensen. En dan worden ze een radertje in de gehele machine. Eigenlijk mensonterend.

Er is momenteel één seizoen van Severance. Het eerste seizoen telt negen afleveringen waar Ben Stiller de eerste zes van heeft geregisseerd. Aoife McArdle de rest. Het tweede seizoen - dat door alle stakingen stil heeft gelegen - zal tien afleveringen tellen.

Privéleven


Mark, gespeeld door Adam Scott, heeft een leidinggevende kantoorbaan. Hij stuurt een team aan van medewerkers wiens herinneringen operatief zijn verdeeld tussen werk en privéleven.Op een dag komt er een mysterieuze collega hem in zijn vrije tijd opzoeken en dan begint er een kat- en muisspel naar de waarheid over hun kantoorbaan. Wat ze zullen ontdekken is verbijsterend.

Ontslag


De serie Severance scoort op IMDb bij het publiek een 8,7, dat is behoorlijk hoog. De titel van de serie verwijst naar een scheiding maar meer specifiek misschien wel ontslag.Het eerste seizoen won twee Emmy’s en is momenteel te streamen op Apple TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom dit vervelende personage in 'Grey's Anatomy' zat, vraagt iedereen zich waarschijnlijk nog af
Series / Specials

Waarom dit vervelende personage in 'Grey's Anatomy' zat, vraagt iedereen zich waarschijnlijk nog af

Dit personage in 'Grey's Anatomy' werd speciaal gemaakt om irritatie op te wekken...

De populaire ziekenhuisserie Grey's Anatomy is al bijna 20 jaar bezig, met maar liefst 430 afleveringen. In al die jaren is het niet zo gek dat er ook wel eens een personage tussen zit dat minder geliefd is bij kijkers.

Het eerste seizoen van Grey's Anatomy verscheen in 2005. Tot seizoen 15 werd de serie gemaakt door Shonda Rhimes. Inmiddels zijn er al 20 seizoenen.

Veel personages


De serie focust op de professionele en persoonlijke levens van chirurgen en chirurgen in opleiding die werken bij het Seattle Grace Hospital, later Grey Sloan Memorial Hospital. Er werd vooral gefocust op het leven van personage Meredith Grey (Ellen Pompeo), totdat zij onlangs de serie verliet.

Door de jaren heen zijn er enorm veel verschillende personages geweest in Grey's Anatomy. Ieder seizoen kwamen er weer nieuwe gezichten bij, maar vertrokken er ook een aantal.

April


Deze personages waren niet allemaal even geliefd bij fans. Maar er is één personage waarvan veel kijkers zich zelfs afvragen wat ze eigenlijk in de serie deed: April Kepner (Sarah Drew). April werd geïntroduceerd in seizoen 6, aflevering 5.Eigenlijk zou ze maar in een paar afleveringen verschijnen, maar uiteindelijk werd haar contract verlengd voor heel seizoen 6 en werd ze een vast personage. April trouwde met Jackson Avery (Jesse Williams) en bleef in de serie tot seizoen 14.

Irritatie


Buzzfeed-gebruiker Haley zegt het volgende over April: "Ze is zo vervelend en veroordelend. Haar relatie met Jackson was pijnlijk – ik begrijp niet hoe mensen dachten dat ze schattig waren terwijl ze niets gemeen hadden".

Het is niet gek dat fans een hekel hebben aan April, want volgens Drew werd het personage in eerste instantie gemaakt om irritatie op te roepen bij haar collega's. Bekijk Grey's Anatomy op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spanning, drama en actie: Deze Noorse thriller is ideaal om dit weekend te bingewatchen op NPO Plus
Series / Nieuws

Spanning, drama en actie: Deze Noorse thriller is ideaal om dit weekend te bingewatchen op NPO Plus

Deze Noorse thriller heeft meerdere prijzen gewonnen en is perfect om te kijken als je verlangt naar een beetje drama, actie en spanning.

Het is vaak makkelijk om een Engelstalige serie op te zetten met een bekende Amerikaanse sterrencast. Hoewel deze series geweldig kunnen zijn, zijn er nog zoveel meer projecten die ook de moeite waard zijn om te kijken.

De Noorse Heksejakt is er hier één van. De serie is gemaakt door Amanda Prizewinnaar Siv Rajendram en schrijfster en actrice Anna Bache-Wiig. De twee vrouwen hebben het voor elkaar gekregen om acht ijzersterke afleveringen neer te zetten.

Heksejakt


Heksejakt vertelt het verhaal van Ida Waage (Ingrid Bolsø Berdal), een financieel directeur bij een groot advocatenbureau in Oslo. Wanneer ze een vreemde factuur van een onbekend Nederlands bedrijf moet tekenen, twijfelt ze.

Ze komt tot de ontdekking dat de factuur deel uitmaakt van een witwasoperatie van de grootste klant van het advocatenbureau: Peer Eggen. Als het bestuur Ida intimideert met valse beschuldigingen, snapt ze dat ze de mensen voor wie ze werkt niet kan vertrouwen.

Cast en crew


Bolsø Berdal is een grote actrice in Noorwegen en heeft al een Noorse Serie Critics Awards gewonnen. Daarnaast heeft ze ook een award voor beste actrice gewonnen tijdens de Gullruten in 2020.Ook kreeg Sara Khorami een award voor beste bijrol. Bovendien werd Heksejakt in meerdere categorieën genomineerd, namelijk voor de beste dramaserie en het beste licht- en setontwerp.

Te streamen op


De serie is in 2020 te zien geweest op NPO 1 en is nu te streamen op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.