search
Deze steengoede sciencefictionthriller moet je gelijk gaan kijken: 'Severance'
Series / Specials

Deze steengoede sciencefictionthriller moet je gelijk gaan kijken: 'Severance'

Deze sciencefictionthriller scoort op IMDb bij het publiek een 8,7, dat is behoorlijk hoog.

Bedenker Dan Erickson tekende voor Severance. Een bloedstollende sciencefictionthriller met Adam Scott, Zach Cherry en Britt Lower in de hoofdrollen.

Maar ook oude rotten in het vak zoals Christopher Walken en Patricia Arquette maken hun opwachting. Kortom, veel oude en nieuwe acteertalenten. En dat merk je meteen. De serie wordt door het acteerwerk gedragen.

Mensonterend


Veel fans vinden de serie enorm verontrustend. Het is gewoon zo triest dat er zoveel bedrijven zijn die zo omgaan met mensen. En dan worden ze een radertje in de gehele machine. Eigenlijk mensonterend.

Er is momenteel één seizoen van Severance. Het eerste seizoen telt negen afleveringen waar Ben Stiller de eerste zes van heeft geregisseerd. Aoife McArdle de rest. Het tweede seizoen - dat door alle stakingen stil heeft gelegen - zal tien afleveringen tellen.

Privéleven


Mark, gespeeld door Adam Scott, heeft een leidinggevende kantoorbaan. Hij stuurt een team aan van medewerkers wiens herinneringen operatief zijn verdeeld tussen werk en privéleven.Op een dag komt er een mysterieuze collega hem in zijn vrije tijd opzoeken en dan begint er een kat- en muisspel naar de waarheid over hun kantoorbaan. Wat ze zullen ontdekken is verbijsterend.

Ontslag


De serie Severance scoort op IMDb bij het publiek een 8,7, dat is behoorlijk hoog. De titel van de serie verwijst naar een scheiding maar meer specifiek misschien wel ontslag.Het eerste seizoen won twee Emmy’s en is momenteel te streamen op Apple TV.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij de serie Severance een goede kijktip?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen