search
Krijgt de nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' meer dan één seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt de nieuwe Star Wars-serie 'The Acolyte' meer dan één seizoen?

Ook weten we nu hoelang de afleveringen van het eerste seizoen zullen duren.

Een paar dagen geleden verscheen de eerste trailer van Star Wars: The Acolyte online en die was binnen 24 uur goed voor 51.3 miljoen streams wereldwijd.

Dat maakte de trailer met gemak de best scorende tot nu toe voor een Star Wars-serie op Disney+. Wat echter niet direct te zien was, was het aantal 'dislikes' op YouTube. Die liepen namelijk in de honderdduizenden.

Vier uur Star Wars


Dat weerhoudt de hype rondom de serie echter totaal niet. Tijdens een gesprek met Collider liet showrunner Leslye Headland een aantal details over de serie los.

De eerste hiervan is het feit dat werd bevestigd dat elke aflevering zo'n 30-35 minuten zal duren. De seizoensfinale zal 40 minuten duren.

Meer seizoenen


In de trailer zien we beelden van 4 tot 5 afleveringen van het in totaal 8 afleveringen durende seizoen. Headland liet tevens weten dat ze meer seizoenen hoopt te maken van The Acolyte:

"Er zijn een hoop dingen aan het einde van dit seizoen die je als losse eindjes kunt zien. Maar ik ben niet het type schrijver dat interesse heeft in een emotionele cliffhanger. Dit soort series duren eeuwig om te maken, dus ik zou nooit een seizoen maken dat niet compleet voelt, ook al zijn er genoeg mogelijkheden om het verhaal uit te breiden."

Zomer vol Jedi


The Acolyte speelt zich meerdere decennia vooraf aan The Phantom Menace af en gaat over het onderzoek naar een schokkende misdaad, waardoor een gerespecteerde Jedi Master (Lee Jung-jae) het tegen een gevaarlijke strijder uit zijn verleden (Amandla Stenberg) moet opnemen.

The Acolyte debuteert op 4 juni a.s. op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij overtuigd door de trailer voor The Acolyte of viel deze juist tegen?

 • De trailer is gaaf

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • De trailer viel eigenlijk best wel tegen

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen