search
De beste en behoorlijk vreemde anthologieserie met een 8,7 op de IMDb kijk je nog altijd op Netflix
Series / Specials

De beste en behoorlijk vreemde anthologieserie met een 8,7 op de IMDb kijk je nog altijd op Netflix

'Black Mirror' laat steeds op een andere manier zien wat een impact vernieuwende technologie kan hebben.

Technologie is handig, maar kan ook gevaarlijk zijn. Wat als het scherm waarop je deze tekst nu leest zich op een dag tegen je keert? De geweldige anthologieserie Black Mirror onderzoekt de gevaren van technologie en scoort daarmee een indrukwekkende beoordeling op IMDb.

Black Mirror is een anthologieserie, gemaakt door Charlie Brooker. Het eerste seizoen kwam uit in 2011, waarna er nog vijf werden gemaakt. Na een tussenpauze van vier jaar verscheen in de zomer van 2023 het langverwachte zesde seizoen.

Losstaande verhalen


De serie werd oorspronkelijk gemaakt voor de Engelse zender Channel 4. De eerste twee seizoenen werden daar als eerste uitgezonden. In 2015 werd de serie echter gekocht door Netflix, waar alle latere seizoenen verschenen.

Black Mirror is een anthologieserie, wat in dit geval betekent dat alle afleveringen losstaande verhalen zijn. De serie heeft echter wel een duidelijk overkoepelend thema: technologie en de gevaren daarvan.

Dystopie


De meeste afleveringen spelen zich af in een dystopische nabije toekomst, waar technologie op een bepaalde manier de wereld heeft overgenomen. Dit weerspiegelt vaak elementen die we al kennen uit de huidige wereld, zoals het internet.



Omdat de serie bestaat uit losstaande afleveringen, kunnen deze in principe op willekeurige volgorde bekeken worden. Wel zitten er in enkele afleveringen verwijzingen naar andere afleveringen, zoals in de aflevering Black Museum.

Nieuw seizoen


Op IMDb krijgt Black Mirror een geweldige score van 8,7/10. In top 250 beste series van IMDb staat de serie bovendien op plek 76. Opvallend is wel dat de eerdere seizoenen duidelijk een hogere score hebben dan de latere seizoenen, vooral vanaf seizoen 5.

Onlangs werd bekendgemaakt dat er een zevende seizoen komt van Black Mirror. De opnames daarvan beginnen binnenkort. Bekijk de serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Black Mirror? Heb jij een of meerdere afleveringen van deze serie gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen