search
Deze afgeronde en bikkelharde misdaadserie met een 8,8 op de IMDb kijk je nu gewoon op Netflix
Series / Specials

Deze afgeronde en bikkelharde misdaadserie met een 8,8 op de IMDb kijk je nu gewoon op Netflix

De iconische historische misdaadserie 'Peaky Blinders' gaat over een straatbende in Birmingham.

Ben je fan van misdaadseries? Dan mag je de populaire serie Peaky Blinders absoluut niet gemist hebben. De serie over een misdaadbende in het Birmingham van begin 20e eeuw scoort geweldig op IMDb en is gewoon te zien op Netflix.

Peaky Blinders is een historische misdaadserie, gemaakt door Steven Knight. Het eerste seizoen verscheen in 2013. Het zesde en laatste seizoen ging in 2022 in première. Onlangs kregen fans gelukkig goed nieuws, want er komt een Peaky Blinders-film aan.

Straatbende


De serie speelt zich af in de Engelse stad Birmingham, een paar maanden na het einde van de Eerste Wereldoorlog. Het verhaal draait rondom de Peaky Blinders straatbende, geleid door de ambitieuze en sluwe Tommy Shelby (Cillian Murphy).

Shelby en zijn bende controleren Birmingham, maar eigenlijk wil Shelby meer dan dat. Hij is van plan om het imperium dat hij heeft verkregen uit te breiden en iedereen uit de weg te ruimen die hem in de weg staat.


Groot succes


Naast Murphy zijn er nog meer bekende acteurs te zien in de serie. Zo zien we Helen McCrory als Polly Gray, Paul Anderson als Arthur Shelby, Joe Cole als John Shelby, Sam Neill als Chief Inspector Chester Campbell en Annabelle Wallis als Grace Burgess.Peaky Blinders was door de jaren heen een enorm succes. Op IMDb scoort Peaky Blinders een hoog cijfer, namelijk een 8,8/10. Ook is de serie op nummer 84 te vinden van de IMDb top 250 van beste series.

Indrukwekkend meeslepend


Op Rotten Tomatoes scoort de serie een indrukwekkende 93%. De critics consensus van seizoen 1: "Peaky Blinders beweegt zich op zijn eigen tempo en neemt de tijd om een portret van het naoorlogse Groot-Brittannië te creëren dat zowel bloederig en brutaal als indrukwekkend meeslepend is".

Bekijk Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Peaky Blinders: heb jij alle zes seizoenen gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen