search
Donderdag nieuw op Netflix: wat voor een serie is 'Ronja the Robber’s Daughter'?
Series / Specials

Donderdag nieuw op Netflix: wat voor een serie is 'Ronja the Robber’s Daughter'?

Vanaf donderdag kijk je de avontuurlijke serie 'Ronja the Robber's Daughter' op Netflix.

Donderdag komt Netflix weer met een nieuwe titel: Ronja the Robber's Daughter. Deze serie is gebaseerd op het bekende gelijknamige boek en dit is wat je ervan kunt verwachten.

Ronja the Robber's Daughter is een Zweedse serie, gemaakt door Hans Rosenfeldt. Hem kun je kennen van onder andere The Bridge en Marcella. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Astrid Lindgren, dat is uitgegroeid tot een van de meest geliefde Zweedse verhalen.

Magisch bos


De serie volgt de avonturen van een jong meisje genaamd Ronja. Zij is geboren als dochter van een bende van rovers in een middeleeuws Scandinavisch kasteel. Wanneer ze opgroeit, begint ze het bos rondom het kasteel te ontdekken.

Ze komt erachter dat dit zowel een magische als een gevaarlijke plek is, die bewoond wordt door vreemde wezens. Ronja ontmoet ook een jongen genaamd Birk, maar hij blijkt uit een andere bende te komen. Dat betekent het begin van een donkere familieruzie.

Overleven


Ondertussen arriveert er een beruchte opzichter om het bos voor eens en altijd vrij te krijgen van rovers. Ronja en Birk vluchten samen, maar moeten daardoor ook alleen zien te overleven in het mysterieuze bos.



Rosenfeldt zegt het volgende over de serie: "Ik ben heel blij dat Ronja een nieuw thuis heeft gevonden. De serie heeft een fantastisch team zowel voor als achter de camera, en dat Ronja haar publiek op Netflix gaat ontmoeten voelt als een cadeau".

Netflix


Het boek van Lindgren werd gepubliceerd in 1981, wat betekent dat veel mensen met dit verhaal zijn opgegroeid. Het verhaal van Ronja verscheen al eerder op het scherm, waaronder in een film uit 1984 en een Studio Ghibli-anime uit 2014.

Ronja the Robber's Daughter is vanaf donderdag 28 maart te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is Ronja the Robber’s Daughter een serie die jouw aandacht weet te trekken?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen