search

Ons nieuws van donderdag 5 november 2015

CBS maakt nieuwe zombieserie 'Dead Mann Walking'
Series / Nieuws

CBS maakt nieuwe zombieserie 'Dead Mann Walking'

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Stefan Petrucha.

CBS werkt samen met Continuum-bedenker samen aan een tv-serie gebaseerd op Stefan Petrucha's besteller Dead Mann Walking, die, zoals je al kan raden, over zombies gaat.

Het verhaal van Dead Mann Walking speelt zich af in de toekomst en gaat over een rechercheur die wordt geëxecuteerd voor de moord op zijn vrouw en door een bepaalde drug weer tot leven wordt gebracht als een levende dode. Zombies worden in deze toekomstige maatschappij behandeld als tweederangsburgers.

De man werkt nu als een privé-detective, terwijl hij zoekt naar de echte moordenaar van zijn vrouw. Zijn eerste zaak in deze functie gaat over diverse zombies die aan stukken zijn gereten. Barry zal het script van de pilot-aflevering schrijven en Dead Mann Walking samen met Stephen Hegyes produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner The Muppets houdt het voor bekeken
Series / Nieuws

Showrunner The Muppets houdt het voor bekeken

Vervanger waarschijnlijk reeds bekend...

De showrunner van de serie The Muppets, Bob Kushell heeft aangegeven het voor bekeken te houden met de serie. Verschillende meningsverschillen op creatief vlak met executive producer Bill Prady zouden aan de baiss liggen van de beslissing. Het was The Hollywood Reporter die voor het eerst met het nieuws naar buiten kwam.

Volgens bronnen zou er zelfs reeds een opvolger gevonden zijn voor Kushell. Er gaan stemmen rond dat dat Kristin Newman (Galant) de taken van Kushell zal overnemen. Dezelfde bronnen willen evenwel wel benadrukken dat er tot dusver nog geen concrete beslissing is genomen.

Vorige week nog maakte ABC bekend dat het een 16-episodes tellend volledig seizoen van The Muppets had besteld. Tijdens deze reeks volgen we Kermit en de andere bekende personages tijdens de voorbereidingen van Miss Piggy's late-night talk show. De komische serie is een schot in de roos, want beschikt over zo'n slordige 7,6 miljoen kijkers sinds de première-aflevering.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'The Girlfriend Experience'
Series / Trailer

Eerste trailer 'The Girlfriend Experience'

Gebaseerd op de gelijknamige film van van Steven Soderbergh.



STARZ komt met bovenstaande trailer van The Girlfriend Experience, Steven Soderbergh's serie gebaseerd op zijn gelijknamige film uit 2009. Riley Keough (Magic Mike, Mad Max: Fury Road) speelt Christine Reade, een rechtenstudente op de University of Chicago en een stagiaire bij een prestigieus advocatenbureau. Ze komt via via in aanraking met de wereld van transactionele relaties, een manier voor Christine om snel en makkelijk aan haar geld te komen.

Christine moet haar eigen conflicterende identiteiten confronteren en leert de grote persoonlijkheden uit beide werelden te navigeren en manipuleren. Ze leert om te gaan met het proces waarin mannen betalen voor haar tijd, de zogenaamde Girlfriend Experience.

Soderbergh treedt op als uitvoerend producent, evenals Philip Fleishman. The Girlfriend Experience zal in eerste instantie bestaan uit dertien afleveringen, geschreven en geregisseerd door Lodge Kerrigan en Amy Seimetz. De première van de serie vindt plaats in 2016.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Twin Peaks' revival definitief uitgesteld naar 2017
Series / Nieuws

'Twin Peaks' revival definitief uitgesteld naar 2017

De eerdere semi-officiële bevestiging van Mark Frost klopt dus.

"Tot over 25 jaar," waren de laatste woorden die we te horen kregen in David Lynchs Twin Peaks. Dat Showtime het derde seizoen van de serie in 2016, als het 25 jaar na het einde van de serie is, wilde uitzenden, zal dus niemand verbazen. Nu is echter definitief besloten "“ na een eerdere onofficiële bevestiging van Mark Frost "“ dat de serie pas in 2017 verder gaat.

Waarom precies is niet zeker, maar vermoedelijk heeft het te maken met de aanpak die David Lynch en Mark Frost hanteren bij het maken van de serie. Ze hebben de nieuwe reeks geschreven als één grote film en zullen tijdens de editing de film opknippen in afleveringen. Zodoende dat het oorspronkelijk geplande aantal van 9 omhoog gezet werd naar 18. Dat zouden er uiteindelijk nog meer kunnen worden, maar net zo goed ook minder.

De opnames van de nieuwe reeks gaan als alles volgens planning loopt in september 2016 van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
CBS-baas over 'Star Trek'
Series / Nieuws

CBS-baas over 'Star Trek'

Waarom gaat de serie naar hun streamingkanaal?

Na jaren van geruchten was er eindelijk een aankondiging. CBS zal in 2017 een gloednieuwe serie lanceren in de Star Trek-franchise. Gek genoeg besloot de Amerikaanse zender de serie niet op tv uit te gaan zenden, maar via het CBS All Access streaming platform. CBS-bons Les Moonves ging daar op in, en onthulde de eerste synopsis.

"Er is veel gesproken over wat we met Star Trek zouden gaan doen. All Access is erg belangrijk voor ons. We blijven goede partner voor Netflix en Hulu. Maar Star Trek is als een familiejuweel, een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. We willen originele content maken voor All Access en dat platform opbouwen. Netflix is onze vriend en onze concurrent. Zij zijn bijvoorbeeld concurrent van [CBS Corps] Showtime. All Access zal nieuwe content maken en gezien de loyaliteit van Star Trek fans, zal het er beter van worden. Er zijn een miljard kanalen daarbuiten, en dankzij Star Trek zullen mensen weten waar All Access om draait."

"Alle series hebben goed gedaan als je kijkt naar streamingcijfers. Daarnaast is Star Trek een gigantische internationale franchise. Onze man die over de internationale distributie gaat wordt helemaal gek. Hij kan niet wachten om op de markt de serie te verkopen. Op dit moment zijn we dankzij de internationale distributie alleen al halverwege het terugverdienen van de kosten. Het risico is dus klein. We denken dat het geweldig wordt en tot meer abonnees leidt. We hebben er veel zin in."


De serie van Alex Kurtzman heeft ook een kleine synopsis gekregen. Die luidt als volgt. De nieuwe Star Trek introduceert nieuwe personages die nieuwe werelden en nieuwe beschavingen bezoeken. Daarnaast verkent de serie de dramatische hedendaagse thema's die onderdeel van de franchise zijn sinds 1966.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.