search
18+ LEGO-set met 2.048 steentjes van de HBO-serie 'Friends' is nu goud geld waard
Series / Specials

18+ LEGO-set met 2.048 steentjes van de HBO-serie 'Friends' is nu goud geld waard

Heb jij de LEGO-set 10292 'De appartementen van Friends' nog in huis staan?

De sitcom Friends mag dan wel in mei 2004 zijn afgerond, maar dat neemt niet weg dat er nog heel wat fans rondlopen. In 2021 bracht LEGO voor die mensen de set LEGO 10292 Friends Apartments alias De appartementen van Friends uit en deze is nu goud geld waard.

Met 2.048 steentjes is de set van Friends, die ondertussen niet meer verkrijgbaar is in de webwinkel van LEGO, ook flink uitgebreid. De subtitel van de uitgave is The one with the two apartments! en de geadviseerde leeftijd 18+.

Twee appartementen


Als de set gebouwd is dan heb je miniaturen van dus twee appartementen van de hoofdfiguren uit de sitcom van HBO. Deze zijn van Joey en Chandler en van Monica en Rachel, inclusief de tussengelegen hal die vaak in de serie te zien is.

Uiteraard ontbreken de minifiguren van de belangrijkste figuren niet. Je krijgt Joey Tribbiani, Chandler Bing, Monica Geller, Rachel Green, Ross Geller, Phoebe Buffay en Janice in hun herkenbare Friends-kleding.

Goud geld


De set is zo'n 10 centimeter hoog, 64 centimeter breed en 31 centimeter diep en past daarmee prima in een vitrinekast. De set werd oorspronkelijk aangeboden voor 180 euro, maar je vindt een nieuwe uitgave nu al voor een kleine 300 euro op online tweedehandswinkels en in het buitenland wordt er door de fans zelfs richting de 500 euro voor betaald. Dus als je er nog eentje thuis in de doos hebt staan?



Ben je alleen fan van de sitcom Friends en heb je zin om een of meer afleveringen terug te kijken, dan vind je de reeks gewoon nog op HBO Max.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou je deze LEGO-set van Friends wel een keer willen bouwen?

  • Ja, of dat heb ik al gedaan

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, dat laat ik graag aan iemand anders over

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen