search
De nieuwe oorlogsserie 'We Were the Lucky Ones': kijken of skippen?
Series / Nieuws

De nieuwe oorlogsserie 'We Were the Lucky Ones': kijken of skippen?

Historisch drama over een Pools Joods gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog, op zoek naar overlevenden na de oorlog.

Wederom staat de Tweede Wereldoorlog centraal in deze nieuwe serie. Dit keer We Were the Lucky Ones. Nu zien de eerste recensies onthuld op Rotten Tomatoes, dus dan gelijk de vraag: wordt de serie ook een beetje goed ontvangen?

Rondom de Tweede Wereldoorlog zijn er meer films gemaakt dan series. Dat gegeven maakt deze speciaal. Een waargebeurd verhaal dat in acht schitterend filmisch gemaakte afleveringen wordt verteld, met dus terugkerend thema over de ontberingen, het verscheurd raken, de jodenhaat, het vluchten en onderduiken.

Jodenhaat


Het historische drama gebaseerd op de boeken van Georgia Hunter met dezelfde titel en vertelt het verhaal vanuit het perspectief van één familie: het Pools Joodse gezin Kurc. De familie woont in het Poolse stadje Radom. Ze zijn welgesteld en succesvol. Dat zorgde ervoor dat ze lang onder de radar van het virulente antisemitisme konden blijven. Maar zodra Hitlers jodenvervolging dichterbij komt raakt het gezin elkaar kwijt. Na de oorlog weet niemand van elkaar wat er is gebeurd en wie waar terecht is gekomen. Zijn er overlevenden?

De liefde voor elkaar is echter zo groot dat de broers en zussen naar elkaar op zoek gaan om de familie zo goed als het kan weer met elkaar te verenigen. Het is belangrijk elkaar te vinden om te weten wat er is gebeurd. Na zoveel tijd, afstand en verdriet een bijna onmogelijke taak. Ze hebben er alles voor over. Alle personages zijn aan elkaar verbonden en krijgen lovende woorden over hun acteerwerk. Elk van hen vertelt het verhaal vanuit een eigen diepgeworteld perspectief.

Ontvangst


We Were the Lucky Ones lijkt een must see. Op Rotten Tomatoes staat de serie op de volle 100% na 15 recensies. "We Were the Lucky Ones is zowel aangrijpend als levensbevestigend en is een gevoelig verteld verhaal over doorzettingsvermogen, dat door zijn prachtige ensemble een tranentrekker is," luidt de critics consensus. De publieksscore is met 83 procent erg netjes.



Deze familie heeft niet echt bestaan, maar de personages zijn wel gebaseerd op echte Joodse mensen. Centraal staan de kinderen Halina (Joey King), Addy (Logan Lerman), Genec (Henry Lloyd-Hughes), Jakub (Amit Rahav), Mila (Hadas Yaron) en hun ouders, Sol (Lior Ashkenazi) and Nechuma (Robin Weigert).

Disney+


De serie is sinds gisteren op de Amerikaanse dienst HULU te zien, en moet binnenkort in de Nederland op Disney+ verschijnen, vermoedelijk midden april.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We Were the Lucky Ones? Lijkt dit jou een goede serie?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen