search
Wat doet acteur Tom Selleck, de grote held uit 'Magnum, P.I.', tegenwoordig?
Series / Specials

Wat doet acteur Tom Selleck, de grote held uit 'Magnum, P.I.', tegenwoordig?

Tom Selleck blijft vooral bekend door zijn rol in 'Magnum, P.I.', maar hij heeft sindsdien in heel wat andere films en series gespeeld.

Tom Selleck werd wereldberoemd door zijn rol als Thomas Magnum in de serie Magnum, P.I., die liep van 1980 tot en met 1988. Dit was ook zijn grote doorbraak en het begin van een mooie carrière voor de Amerikaanse acteur, die nog steeds zijn gekende snor heeft. Maar wat is Selleck nu eigenlijk mee bezig?

Zijn eerste televisieoptreden was in een reclamefilmpje van Pepsi-Cola. Hij werkte toen als autoverkoper, maar na deze ervaring had de acteermicrobe hem te pakken en verscheen hij als oud-student in The Dating Game. Selleck begon zijn carrière met kleine bijrollen in kleinere films, waaronder Myra Breckinridge (uitgenodigd op de set door Mae West), Coma en The Seven Minutes. Hij verscheen in verschillende televisieseries, miniseries en televisiefilms en was ook te zien in verschillende reclames.

Magnum


Na verschillende opdrachten voor Universal Studio en na wat pilotprojecten die flopten, kreeg Selleck een rol in Magnum, P.I. aangeboden. Ironisch genoeg werd hij na jaren waarin er weinig belangstelling voor hem was, benaderd door Steven Spielberg voor de rol van Indiana Jones in Raiders of the Lost Ark, in dezelfde periode als Magnum, met als gevolg dat hij de rol niet kon aannemen. De rol van Indiana Jones ging naar Harrison Ford.

Zijn rol in Magnum, P.I. werd zijn grote doorbraak en voor deze rol ontving hij vijf Emmy-nominaties voor Beste Hoofdrol in een Dramaserie en won er ook een in 1985. Selleck heeft naast de rol van Indiana Jones ook de hoofdrol van Mitch Buchannon in Baywatch aangeboden gekregen, maar hij sloeg het aanbod af omdat hij niet gezien wilde worden als een sekssymbool. De rol ging uiteindelijk naar David Hasselhoff.

Meer dan 50 films en series


Sinds Magnum, P.I. verscheen Selleck in meer dan 50 andere films en televisieseries, waaronder de films Quigley Down Under, Mr. Baseball en Lassiter. Een van zijn bekendste filmrollen was in Three Men and a Baby (1987) en het vervolg Three Men and a Little Lady (1990).Op televisie was hij regelmatig te zien als Dr. Richard Burke in Friends, als Lance White in The Rockford Files en als casinobezitter A.J. Cooper in Las Vegas. Hij had ook een hoofdrol in de televisiewesternfilm The Sacketts en van 2005 tot 2015 speelde hij politiechef Jesse Stone in negen televisiefilms gebaseerd op de romans van Robert B. Parker.

Blue Bloods


Hoewel hij bij de meeste rollen die hij gespeeld heeft te zien is met zijn snor, heeft Selleck gedurende zijn carrière ook snorloze rollen gespeeld, waaronder die van generaal Dwight D. Eisenhower in de televisiefilm Ike: Countdown to D-Day uit 2004, die gaat over de invasie in Normandië in 1944.Sinds 2010 kan je Selleck zien als Frank Reagan in de serie Blue Bloods. Frank Reagan is de politiecommissaris in New York en we volgen hem en zijn familie. De serie is intussen al aan zijn 14de seizoen, dat ook het laatste seizoen is. Het eerste deel van seizoen 14 kwam al uit eind 2023 in de VS, het tweede deel komt later dit jaar uit. In Nederland wordt de serie sinds januari 2015 uitgezonden door SBS9 en Net5.

Op pensioen?


Selleck heeft dus sinds zijn doorbraak in Magnum, P.I. een mooie carrière opgebouwd, zowel in films als televisieseries. Je kan hem nog een laatste keer zien als Frank Reagan in het laatste seizoen van Blue Bloods en daarna zullen we hem misschien niet meer op het scherm zien, want Selleck zou op pensioen willen gaan na een carrière van meer dan 60 jaar om meer bij zijn vrouw te kunnen zijn.

Er zou misschien nog gewerkt worden aan een volgende televisiefilm rond Jesse Stone waarin Selleck die rol zou hernemen en ook als producer zou meewerken aan het project. Dit zou de tiende en laatste film zijn rond politiechef Jesse Stone. Het is dus nog afwachten of Selleck nu echt op pensioen zal gaan of nog even verder zal doen. Sowieso zal de acteur het vanaf nu rustiger doen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij jezelf een Tom Selleck-fan noemen?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen