search
IJzersterk en geprezen drama met 93% op Rotten Tomatoes kijk je nu thuis op de buis
Films / Nieuws

IJzersterk en geprezen drama met 93% op Rotten Tomatoes kijk je nu thuis op de buis

About Dry Grasses uit 2023 duurt best lang, maar je krijgt er ook wat voor terug.

De film About Dry Grasses is waarschijnlijk niet de eerste film die je uitzoekt als je op Pathé Thuis kijkt voor een avondje filmvermaak. Met een speelduur van 197 minuten is de film een lange zit. Toch is het een van de betere films uit 2023.

De Turkse dramafilm van regisseur Nuri Bilge Ceylan, bekend van het geprezen Winter Sleep uit 2014, kreeg flink wat waardering tijdens het Cannes filmfestival in 2023. Actrice Merve Dizdar werd zelfs bekroond met de prijs voor Beste actrice. En als je de film hebt gezien, dan weet je dat dit geheel terecht is.

About Dry Grasses


About Dry Grasses of Kuru Otlar Üstüne gaat over kunstleraar Samet, een rol van Deniz Celiloğlu. Hij werkt op een afgelegen plek in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na lang wachten verliest hij alle hoop om uit zijn sombere leven te ontsnappen, tot hij zijn collega Nuray ontmoet.

Andere rollen komen van Musab Ekici, Ece Bağcı en Erdem Şenocak en het drama staat op een fraaie 93 procent op de Tomatometer en een 7,8 op de IMDb na ruim tienduizend stemmen. Het aantal stemmen geeft al aan dat de film toch flink wat kijkers heeft weten te vinden.

"Menselijke conditie"


"About Dry Grasses houdt ons warm met donkere humor door zijn ongehaaste en uitgebreide winterse meditatie over de menselijke conditie," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.About Dry Grasses staat sinds deze week op Pathé Thuis. Check hieronder de trailer en beoordeel zelfs of je de film een kans geeft, mogelijk in de vorm van een miniserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: Ken je About Dry Grasses al, of is dit de eerste keer dat je over de film leest?

 • Ik ken de film al

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Niet eerder over gehoord

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen