search
Grootste en peperdure flop uit 2023 schittert op Netflix en kaapt de top 10
Films / Nieuws

Grootste en peperdure flop uit 2023 schittert op Netflix en kaapt de top 10

The Expendables 4 met Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox en Sylvester Stallone: vooral voor de fans.

Met een 4,8 op de IMDb en slechts 14 procent op de Tomatometer is The Expendables 4 alias Expend4bles wel erg mager ontvangen door het publiek en de critici. Het is dan ook geen wonder dat de film financieel ook een domper bleek.

Lang werd er uitgekeken naar een vierde film in de reeks. Expend4bles verscheen afgelopen zomer en bijna tien jaar na het derde deel uit 2014. Die film werd ook niet enorm goed ontvangen (32% op de Tomatometer) maar haalde nog wel $214,7 miljoen op aan de wereldwijde box office.

Dikke flop


Expend4bles kwam met een vergelijkbaar budget van zo'n $100 miljoen tot een veel lagere mondiale box office-score. Er werd slechts $46,4 miljoen wereldwijd opgehaald. Misschien zag Sylvester Stallone deze monsterflop - vermoedelijk de grootste van 2023 - al aankomen. Hij liet dit keer de hoofdrol over aan Jason Statham.

Naast Statham en Stallone zijn ook de vaste gezichten Dolph Lundgren en Randy Couture weer te zien. Jet Li, Terry Crews en Arnold Schwarzenegger bedankten voor een terugkeer.

Nieuwe Expendables


Nieuwkomers in de vierde film zijn onder andere 50 Cent, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais en Andy García. Ondanks deze grote namen werd de film geen succes. Desondanks staat Expend4bles nu wel op de tweede plaats in de Netflix Top 10, net achter het betere The Equalizer 3.In Expend4bles is er vers bloed en zijn er de ervaren strijders. Samen hebben ze één missie. De elitehuurlingen komen samen om een bikkelhard front te vormen tegen een dreigend mondiaal gevaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Megan Fox in The Expendables 4: zou jij een spin-off met haar en andere vrouwelijke actiehelden willen zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen