search
Waarom is 'Doctor Who' tegenwoordig te zien op Disney+?
Series / Nieuws

Waarom is 'Doctor Who' tegenwoordig te zien op Disney+?

Russell T. Davies doet uit de doeken waarom de scifi-serie naar Disney is verkast.

Doctor Who is een iconische Britse science fiction-serie die in 2005 nieuw leven werd ingeblazen door tv-maker Russell T. Davies. In zijn optreden bij de They Like to Watch podcast ging Davies dieper in op zijn terugkeer voor het 60-jarig jubileum van de serie en waarom Doctor Who bij Disney werd ondergebracht.

De schrijver benoemde het bredere bereik dat mogelijk wordt gemaakt door streamen. Daarnaast biedt een bedrijf als Disney mogelijkheden waar BBC nu eenmaal de financiële middelen niet voor heeft.

De vrije loop


Davies deelde zijn enthousiasme voor de serie met de podcasters Sara Barron en Geoff Lloyd. "Schrijven in plaatjes," zoals hij het noemt, is nu eenmaal het leukste dat er is.

Bij een serie als Doctor Who kun je je fantasie de vrije loop laten, en afleveringen met "explosies en touwladders in de lucht" creëren.

Tussen staan


Daarnaast is hij van mening dat kinderen, die een belangrijk onderdeel uitmaken van het publiek, nu eenmaal kijken naar series die op streamingplatforms staan. Davies: "Ik zie elfjarigen kijken naar 'Stranger Things', 'The Mandalorian' en naar Marvel-series. En ik dacht bij mezelf 'Daar moet 'Doctor Who' ook tussen staan".



Daarnaast is het natuurlijk ook niet verkeerd dat Disney grootsere afleveringen kan financieren. De BBC blijft een publieke omroep waarbij je niet altijd kunt uitpakken op een manier die je zou willen. De verhuizing heeft om die reden dus ook geleid tot "plaatjes die kunnen concurreren met de plaatjes in andere producties". Zowel Davies als de fans kunnen dus in hun handen wrijven wat de toekomstige mogelijkheden van de serie betreft.

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 14 van Doctor Who is vanaf 10 mei te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Doctor Who? Volg jij deze serie al vanaf het begin?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen