search
Na 'Band of Brothers' is deze iconische oorlogsserie met een 8,8 de beste volgens de IMDb
Series / Specials

Na 'Band of Brothers' is deze iconische oorlogsserie met een 8,8 de beste volgens de IMDb

'Das Boot' is een bekende film, maar er werd in 1985 ook een miniserie van gemaakt.

De iconische Duitse oorlogsfilm Das Boot verscheen in 1981. In 1985 werd deze opnieuw uitgezonden, maar dit keer als een miniserie. Daarmee is Das Boot niet alleen een van de beste oorlogsfilms, maar ook oorlogsseries.

Das Boot is een West-Duitse film, gemaakt door Wolfgang Petersen. De film ging in 1981 in première. Sindsdien is de film in verschillende vormen opnieuw uitgebracht, waaronder als serie van drie afleveringen in 1985.

U-boot


Het verhaal van de miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lothar-Günther Buchheim. Er werden een paar aanpassingen gedaan aan zowel het plot als de personages.

De miniserie gaat over de bemanning van een van de honderden U-boten die door de Duitsers werden ingezet tijdens de Tweede Oorlog. Luitenant Werner (Herbert Grönemeyer) is een oorlogscorrespondent die aan boord komt op de U-96 in 1941.

Claustrofobisch


Hij observeert het dagelijkse leven van de bemanning terwijl het schip op patrouille vertrekt in de Atlantische Oceaan. Onenigheid tussen de bemanning en de claustrofobische omstandigheden zorgen ervoor dat de persoonlijkheden van de soldaten flink op de proef worden gesteld.Ook krijgt de onderzeeër te maken met aanvallen, stormen en een krimpende voorraad. De kapitein (Jürgen Prochnow) probeert de gemoederen onder de bemanning hoog te houden, maar worstelt zelf met een dalende motivatie.

Een van de beste


Op de IMDb krijgt Das Boot een geweldige score van 8,8/10. In de top 250 tv-series van de site staat de serie op nummer 60. Daarmee is Das Boot volgens IMDb op Band of Brothers na de beste oorlogsserie ooit gemaakt.

Das Boot is helaas niet te streamen, maar de dvd van de miniserie is wel te koop op een van de bekende (tweedehands) webshops.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de serie Das Boot gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen