search
Fantasierijke en avontuurlijke Netflix Original sterk bekeken en gelijk in top 10
Series / Netflix Kijktip

Fantasierijke en avontuurlijke Netflix Original sterk bekeken en gelijk in top 10

De nieuwe Netflix-serie Ronja the Robber's Daughter nu op #4 in de toplijst van Netflix.

Netflix lanceerde eerder deze week de nieuwe Netflix Original Ronja the Robber's Daughter, een serie gebaseerd op het gelijknamige en veelvuldig verfilmde boek van Astrid Lindgren.

Op Rotten Tomatoes zijn er nog geen recensies terug te vinden over de nieuwe Zweedse Netflix Original. Op de IMDb zien we dat Ronja the Robber's Daughter alias Ronja de Roversdochter voorlopig op een 7,1 staat.

Verfilming


In het verleden zijn er meer verfilmingen verschenen. Zo verscheen in 1981 al de film Ronia, the Robber's Daughter en debuteerde in 2014 de anime met de titel Sanzoku no Musume Ronia.

Deze nieuwe verfilming van Netflix bestaat uit twaalf afleveringen en de jonge actrice Kerstin Linden is te zien als Ronja. Lisa James Larsson geregisseerde de afleveringen en je ziet ook rollen van onder andere Jack Bergenholtz Henriksson (Birk), Christopher Wagelin (Mattis), Krista Kosonen (Lovis) en Sverrir Gudnason als Borka.

Twee keer zes afleveringen


De eerste zes afleveringen vind je nu op Netflix. De afrondende zes afleveringen verschijnen later dit jaar op de streamingdienst. Wil je meer lezen over de serie, lees dan: Nieuw op Netflix: wat voor een serie is 'Ronja the Robber’s Daughter'?De korte omschrijving van Netflix voor Ronja de Roversdochter: De lieve, trouwe en onbevreesde dochter van een gezochte roverhoofdman maakt een geheime vriend in het magische en gevaarlijke bos van haar vader.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij de nieuwe serie Ronja the Robber's Daughter kijken op Netflix?

 • Ja (of al gedaan)

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen