search
Nu nieuw op Disney+: wat voor een serie is 'Renegade Nell'?
Series / Specials

Nu nieuw op Disney+: wat voor een serie is 'Renegade Nell'?

De Britse serie 'Renegade Nell' volgt Nell Jackson, een jonge vrouw die wordt beschuldigd van moord en daardoor een beruchte struikrover wordt.

Sinds vorige week vrijdag kan je op Disney+ genieten van de nieuwe Britse serie Renegade Nell. Deze historische avonturenserie is geschreven door Sally Wainwright met Louisa Harland in de hoofdrol als Nell Jackson, een jonge vrouw die op de vlucht moet nadat ze beschuldigd wordt van moord.

Naast Harland, die je kan kennen van de serie Derry Girls, spelen ook onder andere Joely Richardson, Adrian Lester, Nick Mohammed, Craig Parkinson, Florence Keen, Frank Dillane en Alice Kremelberg mee in de serie. Renegade Nell is vol avontuur, actie, magie en humor.

Verhaal


Renegade Nell speelt zich af in Engeland in de 18e eeuw en volgt Nell Jackson, die valselijk beschuldigd wordt van moord. Ze vlucht weg met haar twee zussen en wordt een vrouwelijke struikrover en de meest gevreesde struikrover van het land.

Maar wanneer een magische geest genaamd Billy Blind verschijnt, realiseert Nell zich dat haar lot groter is dan ze ooit had gedacht. De magische Billy geeft Nell krachten die haar helpen om elke strijd te winnen. Ze komt onder andere in aanraking met koningin Anne en ze zal een rol spelen in de machtsstrijd die zich afspeelt op de Europese slagvelden.

Krachten


In de trailer van Renegade Nell krijg je al een beeld te zien van wat je kan verwachten van de serie. Zo toont het onder andere hoe Nell's krachten werken. Billy Blind, een elfje ter grootte van Tinker Bell, vliegt Nell's mond binnen en haar krachten worden van daaruit geactiveerd. Het is alsof Billy degene is met de krachten, maar ze kunnen alleen worden gebruikt met een menselijke gastheer.Wanneer dat gebeurt, verwijden haar pupillen zich volledig en gaat het haar op haar armen recht overeind staan als een tintelend Spidey-gevoel. Nell omarmt de nieuw ontdekte vermogens, maar wordt in de war gebracht door Billy's bestaan. Zo vraagt ze zich af waarom Billy er is.

Kijken?


Waarom Nell deze krachten heeft gekregen en waarom iemand haar voor moord beschuldigd, zie je in Renegade Nell, dat bestaat uit acht afleveringen, en sinds vrijdag 29 maart op Disney+ staat. En noem haar vooral niet Nelly.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al gestart aan Renegade Nell?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen