search
Ontdek het nieuwe 'Parasyte: The Grey': de Koreaanse horrorhit op Netflix
Series / Nieuws

Ontdek het nieuwe 'Parasyte: The Grey': de Koreaanse horrorhit op Netflix

Het belooft een spannende en vooral griezelige serie te worden die je vast niet alleen wil kijken.

Sinds de komst van Squid Game realiseerde Netflix zich na het zien van de ongekende populariteit van de serie dat vaker naar Zuid-Korea gekeken moet worden. En dat hebben ze nu weer gedaan.

De streamingdienst komt namelijk binnenkort met de nieuwe horrorserie Parasyte: The Grey. De serie is een live-action adaptatie van een bestaand manga verhaal, en Netflix weet na het succes van One Piece dat dit ook zomaar eens zou kunnen werken.

Trouw aan bronmateriaal of creatieve vrijheid?


Parasyte: The Grey is gebaseerd op Parasyte, de manga van Hitoshi Iwaaki, en speelt zich af in hetzelfde universum. De serie vindt echter plaats op een nieuwe locatie en is een origineel verhaal.

Regisseur Yeon Sang-ho vertelde dat de serie eer doet aan het bronmateriaal, dat "een vaste waarde was voor degenen onder ons die gepassioneerd waren over manga en animatie, maar de kans om erop voort te bouwen en iets nieuws te creëren niet alleen een grote eer is, maar ook een droom die uitkomt."

Parasieten en gedoemde gastheren


In Parasyte: The Grey overleeft een jonge vrouw, genaamd Su-in, een auto-ongeluk maar ze lijkt anders dan normaal. Het blijkt dat ze een van de vele mensen is die geïnfecteerd zijn door parasieten. De meeste van deze slachtoffers verliezen echter de controle over hun geest en worden moordenaars die worden gecontroleerd door de indringers.Su-in bevindt zich echter in een vreemde staat waarin ze een half mutant is en haar geest en menselijkheid kan behouden.

Kijk vanaf komende vrijdag alle afleveringen van Parasyte: The Grey op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat je Parasyte: The Grey gaat kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen