search
Waarschijnlijk de beste gevangenisserie ooit gemaakt kijk je zo opnieuw: 'Prison Break'
Series / Featured

Waarschijnlijk de beste gevangenisserie ooit gemaakt kijk je zo opnieuw: 'Prison Break'

Prison Break, een populaire serie met vijf seizoenen en 90 afleveringen, houdt fans ademloos geboeid.

Twaalf jaar, van 2005 tot 2017, heeft de serie Prison Break fans aan de buis gekluisterd gehouden. Er zijn vijf seizoenen gemaakt en in totaal zo’n 90 afleveringen. Elke aflevering zit je 45 minuten ademloos te kijken.

De gevangenisserie behoort ondertussen tot de beste in zijn genre. De verhaallijn is geschreven door Paul Scheuring voor Fox, hoewel het idee oorspronkelijk kwam van een vrouwelijke collega. Op IMDb scoort de serie een 8,3.

Golden Globe nominatie


Het eerste jaar werd Prison Break door ruim 10,5 miljoen mensen bekeken. Dat was op FOX op een maandagavond niet meer voorgekomen sinds 1998.

De leadermuziek van Prison Break sleepte in 2006 een Emmy-nominatie in de wacht. De muziek werd gecomponeerd door Ramin Djawadi. De Belgische zangeres Leki nam in het 3e en 4e seizoen de titelsong ‘Over the Rainbow’ voor haar rekening.

Politieke moord


Een onschuldige man wordt veroordeeld op verdenking van een politieke moord. De moord op de vice-president wordt niet licht bestraft en Linc Burrows (Dominic Purcell) wordt in een superbeveiligde gevangenis opgesloten.Zijn jongere broer Wentworth Miller (Michael Scofield) zal alles op alles zetten om zijn broer te redden. Hij bedenkt een geniaal plan om samen uit de gevangenis te ontsnappen. Ga de serie kijken als je wilt weten hoe dat afloopt.

zesde seizoen


Dominic Purcell verkondigde begin 2018 dat er nog een zesde seizoen zit aan te komen. Tot nu toe was daar echter weinig over bekend. Nu weten we dat er iets zit aan te komen maar dat zal zonder de twee broers zijn. En wat precies de verhaallijn zal worden, is nog niet bekendgemaakt.De gevangenis in de serie heet Fox River State Penitentiary. Officieel de Joliet gevangenis in Illinois die buiten gebruik was verklaard. Het eerste seizoen is daar volledig opgenomen. Ook de opnamen binnen in de cellen zijn daar gedraaid. Andere seizoenen zijn gedraaid in Chicago, Woodstock en Ontario.

Kijk Prison Break op: Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Prison Break: heb jij alle seizoenen gezien of ben je tussendoor afgehaakt?

 • Alles gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Tussendoor gestopt met kijken

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen