search
Nieuwste Disney-animatieserie heeft de perfecte 100% score op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Nieuwste Disney-animatieserie heeft de perfecte 100% score op Rotten Tomatoes

Deze nieuwe Disney-serie blaast iedereen omver en krijgt een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes.

Avontuur, science fiction en drama: deze elementen komen tot leven in de gloednieuwe Disney-serie Iwájú. Wat vinden de critici en het publiek eigenlijk van deze nieuwe animatie?

Iwájú speelt zich in het futuristische Lagos in Nigeria af. De serie vertelt het verhaal van het jonge meisje Tola en haar beste vriend Kole, een technologie-expert. Samen ontdekken ze de geheimen van verschillende werelden.

Recensies


De serie is eind februari in première gegaan, maar heeft nu al een goede indruk achtergelaten bij de kijkers. Op het moment van schrijven heeft de serie namelijk een perfect score van 100% op Rotten Tomatoes. Ook het publiek is groot fan van Iwájú en belonen de serie met een score van 81%.

Verschillende recensies prijzen Iwájú om de representatie van de levendige cultuur van Nigeria, terwijl de serie ook de donkere werkelijkheid laat zien.

Afrikaanse cultuur


Zo zegt Decider dat Iwájú "een fascinerende kijk op een futuristische Nigeriaanse stad geeft, met veel slimme karaktermomenten en een Afrobeat-soundtrack die alles met elkaar verbindt."Ook het publiek laat enthousiaste recensies achter op Rotten Tomatoes. Zo noemen de kijkers de serie "origineel", "authentiek" en "prachtig".

Disney+


Ben je benieuwd geworden naar Iwájú? Stream de serie dan op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is dit een animatieserie die jij gaat kijken, met of zonder kinderen?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen