search
Wat je écht moet weten voordat je 'Star Trek: Discovery' seizoen 5 gaat streamen
Series / Specials

Wat je écht moet weten voordat je 'Star Trek: Discovery' seizoen 5 gaat streamen

Wat moet je weten van het vijfde en laatste seizoen van Star Trek: Discovery?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuwe seizoen van Star Trek: Discovery gaat morgen, op vrijdag 5 april, van start. Daarom beantwoorden we hier vijf vragen die je zou moeten stellen voordat je het nieuwe seizoen gaat kijken!

Is deze serie een sequel, prequel of een reboot?
Kort antwoord: Ja. Lang antwoord: Star Trek: Discovery kan zowel als een sequel en een prequel van eerdere Star Trek-seizoenen worden beschouwd, omdat het verhaal zich door het hele Star Trek-universum en de tijdlijn uitstrekt.

De serie speelt zich ongeveer een decennium voor Star Trek: The Original Series af, maar gaat ook naar de toekomst. Natuurlijk is Star Trek niet onbekend met het reizen door verschillende mogelijke tijdlijnen, maar Discovery gaat hier nog iets verder mee met het zogenaamde mycelial network.

Wat is het mycelial network?
Hoewel in eerdere Star Trek-series schepen reizen door middel van warp, een manier van reizen waarbij het ruimte-tijd veld wordt gekromd, heeft het ruimteschip Discovery een heel nieuwe vorm van voortstuwing, namelijk de spore drive.

De spore drive beweegt zich door het mycelial network heen en is een manier om direct naar een andere locatie te reizen. Op deze manier kan het schip zich dus in enkele seconden in de strijd gooien.

Wie spelen er in Star Trek: Discovery?
De serie heeft een diverse cast, met Sonequa Martin-Green in de hoofdrol als Michael Burnham, een mens met een Vulcan-achtergrond. Doug Jones, bekend van rollen als Abe Sapien in Hellboy en Amphibian Man in The Shape of Water, speelt Saru. Anthony Rapp speelt Paul Stamets, een briljante wetenschapper en pionier op het gebied van ruimtevaarttechnologie.

In seizoen 5 voegt Callum Keith Rennie zich bij de cast als Captain Rayner, terwijl Elias Toufexis en Eve Harlow de rollen van L'ak en Moll op zich nemen, twee ex-koeriers die een verleden hebben met Cleveland Booker, gespeeld door David Ajala.



Wat kunnen we verwachten in het laatste seizoen?
In seizoen 5 van de serie kunnen we een groot avontuur verwachten, waarbij Captain Burnham en de bemanning van het schip een intergalactische schattenjacht, a la Indiana Jones ondernemen naar een eeuwenoude kracht. Terwijl ze nieuwe werelden verkennen en gevaarlijke tegenstanders trotseren, zal het seizoen de serie op een hoogtepunt afsluiten.



Het laatste seizoen?
Dit is het laatste seizoen van Star Trek: Discovery. Fans kunnen verwachten dat het verhaal van Captain Burnham en haar bemanning op een bevredigende manier wordt afgerond, met emotionele hoogtepunten en epische momenten die de reis van de Discovery tot een passend einde brengen.



Star Trek: Discovery seizoen 5 is vanaf morgen beschikbaar om te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij na vier seizoenen nog steeds fan van Star Trek: Discovery?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen