search
Futuristische en spannende scifi-thriller om gewoon nog een keer te kijken: 'Snowpiercer'
Series / Specials

Futuristische en spannende scifi-thriller om gewoon nog een keer te kijken: 'Snowpiercer'

In een post-apocalyptische wereld moet een trein eeuwig blijven rijden om de mensheid te redden.

Stel je voor: je hebt nog maar enkele minuten om aan boord te stappen van een ellenlange trein die de mensheid van de ondergang moet redden. Wat als je alleen bent zonder familie in de buurt?

Die vraag is snel beantwoord als je weet dat de hele wereld is veranderd in een post-apocalyptisch, onleefbaar, ruig, ijzig koud landschap. De wetenschap heeft gefaald. De opwarming van de aarde moest gestopt worden maar de gevonden oplossing heeft het tegenovergestelde bereikt.

Ark


Miljardair Joseph Wilford (Sean Bean) heeft zeven jaar kunnen bouwen aan zijn Snowpiercer. Een 1001 wagons tellende trein. Een soort Ark waarin duizenden mensen op kunnen stappen om te overleven. Er is één voorwaarde: de trein moet blijven rijden. Stopt de trein dan vriest iedereen dood binnen 13 minuten.

Natuurlijk veroveren de rijken de beste plaatsen, daar betalen ze grof geld voor. De middenklasse in het midden en de armen komen aan het eind van de trein te wonen: de staart. Er ontstaat een gewelddadige klassenstrijd en iedereen probeert bij Wilford in een goed blaadje te komen.

Autocratie


Leiders die te lang op één plek blijven zitten, daar gaat het een keer fout mee. En zo ook met Wilford. Zijn wetten en regels zijn te autocratisch waardoor het volk in opstand komt.



Snowpiercer zal zijn rondjes tot in lengte van dagen rond de aarde moeten blijven maken. Er lijkt geen zicht te zijn op het verdwijnen van de ijstijd. Niet iedereen legt zich daarbij neer.

Feilloos acteerwerk


De serie wordt voornamelijk gedragen door het feilloos acteerwerk van Jennifer Connelly als Melanie, Lena Hall als Miss Audrey, Daveed Diggs als Andr Layton, Alison Wright als Ruth Wardell en Iddo Goldberg als Bennet Knox.



Het verhaal is oorspronkelijk gebaseerd op de Franse strip ‘Le Transperceneige’ uit 1982. In 2013 verscheen de Zuid-Koreaanse film Snowpiercer en in 2020 ging de gelijknamige serie in première op Netflix. Een vierde seizoen moet nog verschijnen, en dat zal gebeuren in 2025.

Drie seizoenen op Netflix


Kijk Snowpiercer nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Snowpiercer: zit jij nog altijd te wachten op seizoen 4?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen