search
'The X-Files'-hoofdrolspeelster was 'niet sexy genoeg' volgens studiobazen
Series / Nieuws

'The X-Files'-hoofdrolspeelster was 'niet sexy genoeg' volgens studiobazen

Gelukkig zijn er sommige seriemakers die volhardend zijn in de besluitvorming van castingkeuzes.

Fox Mulder en Dana Scully zijn als FBI-agenten uit The X-Files niet weg te denken uit het canon van de jaren 90. Het had weinig gescheeld of actrice Gillian Anderson had helemaal niet aan de serie meegewerkt.

Anderson speelde elf seizoenen de rol van Dana Scully en werd voornamelijk gecast door aandringen van The X-Files-bedenker Chris Carter. De studiobazen van televisienetwerk FOX hadden namelijk een heel ander type actrice voor ogen.

Gaarne blond met een prominente voorgevel


Tijdens het casten van de twee agenten was Carter al snel overtuigd van acteur David Duchovny in de rol van Fox Mulder. Echter wilde hij Anderson nog een keer auditie laten doen waar de studiobazen bij waren om hen te overtuigen van haar kwaliteiten en welke richting hij met de serie op wilde. Zij waren namelijk in beide gevallen op voorhand nog niet overtuigd.

De studio liet al snel weten dat ze haar niet sexy genoeg vonden en eerder een traditionele 'bombshell', zoals Pamela Anderson, voor ogen hadden. Carter bleef vastberaden en pleitte voor de keuze voor Gillian Anderson, en dat heeft overduidelijk de vruchten afgeworpen.

Nieuwe serie in een nieuwe tijd


Vorig jaar werd bekend dat The X-Files een reboot krijgt die zich meer leent voor deze tijd. Hoewel Carter zijn goedkeuring al heeft uitgesproken, realiseert hij zich ook dat regisseur Ryan Coogler een flinke klus gaat krijgen in het veroveren van de harten van de trouwe fans.



Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg afleveringen van het origineel te bekijken. Stream alle afleveringen van The X-Files op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Euhhmmm, en nu jij: vind jij de Gillian Anderson sexy in de eerste seizoenen van The X-Files?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen