search
Komt het laatste seizoen van 'Westworld' er dan toch?
Series / Nieuws

Komt het laatste seizoen van 'Westworld' er dan toch?

De maker gaf desgevraagd aan dat hij zeker openstaat wat deze hitserie betreft.

Toen Westworld in 2022 gecanceld werd was dit een bittere pil voor menig kijker. De makers Jonathan Nolan en Lisa Joy hadden op dat moment al vier seizoenen gemaakt. Het vijfde, en tevens laatste, seizoen ontnam hen de mogelijkheid om de serie volgens plan af te ronden.

Het verhaal, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Michael Crichton, werd van begin tot einde gepland door Nolan en Joy. In een recent interview met ComicBook gaf Nolan aan dat de afronding wat hem betreft nog steeds mogelijk is.

Gebruikmaken


Tijdens de promotie van zijn nieuwste productie Fallout werd aan de maker gevraagd of de fans een fatsoeniljk einde konden verwachten. Dit zou kunnen in de vorm van een film, of desnoods een special

Nolans reactie hierop was positief: "Lisa [Joy] en ik hadden dit verhaal vanaf het begin al uitgewerkt. Het liefst ronden we onze verhalen af, dus als we een mogelijkheid zien dan zullen we daar zeker gebruik van maken".

Rendabel


HBO cancelde de serie destijds doordat de kijkcijfers te laag waren geworden. The Hollywood Reporter berichtte destijds dat Westworld seizoen 4 ongeveer $ 160 miljoen had gekost. Dit resulteerde in een treurige 4 miljoen kijkers, wat nu eenmaal niet rendabel was voor het bedrijf.Westworld is momenteel niet in Nederland te streamen, maar de serie is wel verkrijgbaar op dvd bij onder andere bol.com.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Zou jij het laatste seizoen van Westworld willen zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen