search
91% op Rotten Tomatoes: deze ijzersterke fantasyserie van Netflix moet je echt gezien hebben
Series / Specials

91% op Rotten Tomatoes: deze ijzersterke fantasyserie van Netflix moet je echt gezien hebben

'Sweet Tooth' is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Jeff Lemire.

Sinds 2021 kan je op Netflix kijken naar de fantasydramaserie Sweet Tooth. Deze is ontwikkeld door Jim Mickle en is gebaseerd op het gelijknamige stripboek van Jeff Lemire. Met Robert Downey Jr. en zijn vrouw Susan Downey als uitvoerende producenten van de serie zijn de verwachtingen hoog". De serie noteerde na verschijning een hoge score op Rotten Tomatoes.

Sweet Tooth speelt zich af in een wereld waarin een virus het merendeel van de menselijke bevolking heeft gedood, gelijktijdig met het opduiken van hybride baby's die geboren worden met dierlijke kenmerken. Het hoofdpersonage is Gus, gespeeld door Christian Convery, een goedgelovige 10-jarige jongen met kenmerken van een hert, die op zoek gaat naar zijn moeder na de dood van zijn vader.

Verhaal


Naast Convery spelen ook Nonso Anozie, Adeel Akhtar, Stefania LaVie Owen en Dania Ramirez mee in de serie, die verteld wordt door James Brolin. Sweet Tooth speelt zich af tien jaar nadat "The Great Crumble" begon, een viruspandemie die veel mensen in de wereld doodde en leidde tot de mysterieuze opkomst van hybride baby's die als deels mens, deels dier werden geboren. Het is onzeker of hybriden de oorzaak of het gevolg zijn van het virus, maar veel mensen zijn bang voor hen en jagen erop.

Na een decennium veilig te hebben geleefd in zijn afgelegen boswoning, sluit Gus onverwacht een vriendschap met een eenzame reiziger genaamd Jepperd (Anozie). Samen beginnen ze aan een buitengewoon avontuur door wat er nog over is van Amerika op zoek naar antwoorden over Gus' afkomst, Jepperds verleden en de ware betekenis van thuis. Maar hun verhaal zit vol verrassende bondgenoten en vijanden en Gus leert al snel dat de weelderige, gevaarlijke wereld buiten het bos veel complexer is dan hij ooit had kunnen bedenken.

Groot succes


Sweet Tooth, dat zijn naam dankt aan de bijnaam die Jepperd geeft aan Gus, een jongen die dol is op snoep, was onmiddellijk een groot succes. Binnen twee weken tijd werd de serie door 60 miljoen huishoudens bekeken op Netflix. Het eerste seizoen kwam uit in 2021 en werd snel vernieuwd voor een tweede seizoen dat uitkwam in 2023. Er staat nog een derde en laatste seizoen gepland.Het is dan ook geen verrassing dat Sweet Tooth een hoge score heeft op Rotten Tomatoes. Het eerste seizoen heeft een score van 97% met de kritische consensus op de website die luidt: "Emotioneel meeslepend, voortreffelijk geacteerd en ongelooflijk vermakelijk, Sweet Tooth zal fantasyfans van alle leeftijden tevredenstellen." Het tweede seizoen heeft een score van 86%, waardoor de serie op dit moment een totale score heeft van 91% op Rotten Tomatoes. We kijken uit naar wat het derde en laatste seizoen ons gaat brengen.

Kijken?


In afwachting van het laatste seizoen, kan je beide seizoenen van Sweet Tooth bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de eerste twee seizoenen van Sweet Tooth gezien op Netflix?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen