search
'Westworld'-maker over zijn nieuwste productie 'Fallout': Een nieuwe mix tussen scifi en western
Series / Nieuws

'Westworld'-maker over zijn nieuwste productie 'Fallout': Een nieuwe mix tussen scifi en western

Jonathan Nolan vertelde in een interview met ComicBook over zijn aanpak van de gameverfilming.

De serie Fallout is op het eerste gezicht totaal anders dan Nolans eerdere succes-serie Westworld. Toch hebben de twee series een gemeenschappelijk element, en dat is de mix tussen scifi en western.

Volgens Nolan is het mengen van verschillende genres een natuurlijke manier om films en series te maken. Fallout is in dit opzicht geen nieuwe trend maar de voortzetting van iets dat al eerder bestond.

Alle films in een genre


De maker groeide op met westerns en kent de regels van het genre dus van haver tot gort. Nolan: "Bij ons thuis was er altijd wel een film van Sergio Leone te zien. Met Geneva [Robertson-Dworet] en Graham [Wagner] praatte ik eindeloos over 'The Good, the Bad and the Ugly'. Voor 'Westworld' praatten Lisa [Joy] en ik de hele tijd over 'Once Upon a Time in the West'".

"Het is fascinerend om te zien hoe zowel film als tv naar een bepaald genre trekken en daar werkelijk alles uithalen. Dat genre wordt daarna voor een tijd aan de kant gezet. Dat is na de jaren 40 en 50 met het western genre gebeurd. In die tijd waren vrijwel alle films westerns, " aldus Nolan.

Plot


De langverwachte gameverfilming gaat over een post-apocalyptische wereld. De overlevenden leiden een relatief comfortabel leven in hun atoomkelders. Op een dag besluit echter een van de bewoners om de atoomkelder te verlaten en komt oog in oog te staan met de verwoesting van de aarde.



Fallout is vanaf 11 april te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat Fallout een succes gaat worden?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen