search
Nieuw op Netflix: Is de serie 'The Hijacking of Flight 601' iets voor mij?
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Is de serie 'The Hijacking of Flight 601' iets voor mij?

Op 10 april komt de miniserie The Hijacking of Flight 601 uit, gebaseerd op een waargebeurde vliegtuigkaping.

Op 10 april komt de miniserie The Hijacking of Flight 601 uit. Daarom zijn hier vijf dingen die je moet weten voordat je de serie gaat kijken.

Is het verhaal waargebeurd?
Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde kaping in 1973, één van de langste vliegtuigkapingen in de geschiedenis van Latijns-Amerika. Twee gewapende mannen doen zich voor als revolutionairen en kapen het vliegtuig. Ze eisen de vrijlating van politieke gevangenen en een aanzienlijk losgeld bedrag. Omdat de autoriteiten niet willen onderhandelen wordt het vliegtuig door heel Latijns-Amerika gevlogen, terwijl de gijzelnemers dreigen om per uur een gijzelaar te vermoorden. Hierdoor zijn de stewardessen en piloten van het vliegtuig genoodzaakt om te onderhandelen tussen de gijzelnemers en de plaatselijke autoriteiten, om op deze manier hunzelf en de rest van de bemanning veilig te stellen.

Hoe zit het met de cast en crew van de serie?
De serie is gemaakt door de ervaren regisseurs Camilo Prince en Pablo González, beiden bekend van de serie El robo del siglo. Monica Lopera, bekend van haar rol in Borgia, vertolkt de rol van een van de stewardessen, terwijl Christian Tappan, die eerder te zien was als Kiko in Narcos, de rol van piloot op zich neemt. Angela Cano, bekend van Wild District, samen met Enrique Carriazo, Marcela Benjumea en Johan Rivera Zumaqué, maken de cast van de serie af.

Wat kan ik verwachten van de serie?
Het belooft een spannende ervaring te worden waarbij de kijker elk moment niet weet wat er kan gebeuren. Terwijl je bij fictieve series wellicht nog een gelukkig einde zou kunnen verwachten, biedt dit verhaal geen enkele garantie. Niemand is veilig en iedereen loopt risico.



Is de serie iets voor mij?
Natuurlijk is de serie perfect voor jou als je houdt van series die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Als je hierbij ook houdt van een spannende serie waarbij je telkens op het puntje van je stoel zit, dan moet je deze serie zeker overwegen. Ook voor fans van de film Society of Snow is het zeker aan te raden. Vanwege de Spaanse taal, het genre, de locatie en natuurlijk het vliegtuig zijn er veel overeenkomende elementen.



Hoe zit het met het echte verhaal?
Zonder al te veel te verklappen vond het echte verhaal plaats op 30 mei 1973. De vlucht, SAM Colombia HK1274, had als route Cali naar Bogota, met een tussenstop in Pereira. Om half 3 's middags, 20 minuten na vertrek uit Pereira, zouden de kapers beginnen en de vlucht doen uitwijken naar Medellin. En wat er toen gebeurde, blijft uiteraard een geheim, maar is te zien in de serie.



De serie zal vanaf 10 april 2024 wereldwijd op Netflix te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Is jouw interesse in The Hijacking of Flight 601 gewekt?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen