search
Reboot van grote scifi-serie nu al geschrapt
Series / Nieuws

Reboot van grote scifi-serie nu al geschrapt

Na slechts twee seizoenen is het over en uit voor de reboot van Quantum Leap.

Er lijkt elke week wel een serie te zijn die om wat voor reden dan ook wordt geschrapt, en deze week is het de beurt aan de reboot van scifi-serie Quantum Leap.

De serie van NBC liep nog maar twee seizoenen, maar volgens Deadline vond NBC het welletjes geweest. Nog maar een kleine maand geleden werd de laatste aflevering van seizoen 2 uitgezonden.

Geen cliffhanger


In februari lieten showrunners Martin Gero en Dean Georgaris nog weten dat ze het tweede seizoen niet zagen als het einde van de serie, maar dat ze de verhaallijn wel netjes wilden afsluiten voor het geval dat.

Aldus Gregraris: "Toen we werden hernieuwd voor seizoen 2, wisten we dat we niet met een cliffhanger wilden eindigen. Het voelt als een complete reis voor het publiek, maar die zou wel nog alle kanten kunnen opgaan als we de kans krijgen."

Een officieel vervolg


In de nieuwe Quantum Leap zien we hoe het 30 jaar geleden is dat Dr. Sam Beckett in de Quantum Leap-machine stapte en verdween. Nu is er een nieuw team dat onder leiding van wetenschapper Ben Song (Raymond Lee) het project opstart om de mysteries rond de machine te ontrafelen en de bedenker ervan te begrijpen.



Alles verandert echter wanneer Ben een niet geauthoriseerde reis naar het verleden maakt, en zijn team achterblijft. Aan Bens zijde gedurende zijn 'leaps' staat Addison (Caitlin Bassett), die in de vorm van een hologram verschijnt en alleen zichtbaar en hoorbaar is voor Ben.

Einde van een reboot


Aan het hoofd van de topgeheime operatie staat Herbert 'Magic' Williams (Ernie Hudson), een topman van het leger wiens bazen allesbehalve blij zijn als ze horen van Bens avonturen.

De twee bestaande seizoenen van Quantum Leap zijn (nog) niet te streamen in Nederland, maar in Amerika zijn ze te bekijken via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Quantum Leap: heb jij deze serie gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen