search
Maker 'Sons of Anarchy' onthult: Nieuwe Netflix-serie 'The Abandons' is gebaseerd op de Cosa Nostra?!
Series / Specials

Maker 'Sons of Anarchy' onthult: Nieuwe Netflix-serie 'The Abandons' is gebaseerd op de Cosa Nostra?!

Sons of Anarchy-bedenker is terug met een nieuwe actiewestern met een onverwachte inspiratiebron.

Kurt Sutter had met Sons of Anarchy een knaller van jewelste te pakken. Zijn nieuwste serie maakt hij voor Netflix met als titel The Abandons.

De bedenker heeft een onverwacht historisch element voor zijn verhaal gebruikt: het ontstaan van de maffia, oftewel de Cosa Nostra. Dit gebeurde destijds op Sicilië. Lena Headey, bekend van haar rol als Cersei in Game of Thrones, speelt de hoofdrol in dit verhaal dat zich in de negentiende eeuw afspeelt. Daarnaast wordt Sutter herenigd met Michael Ornstein en Ryan Hurst, die in Sons of Anarchy Chucky en Opie speelden.

Verschoppelingen


Sutter sprak onlangs met Deadline over de serie en onthulde dat hij al heel lang een western wilde maken. Over de titel zei de maker het volgende: "De term ['the abandons'] werd in de negentiende eeuw gebruikt om maatschappelijke verschoppelingen mee aan te duiden."

"Het verhaal speelt zich af vlak na de Gold Rush en voor de Amerikaanse Burgeroorlog. Er zijn mensen die daar iets opgebouwd hebben, maar je hebt Italiaanse aristocraten en superrijke Amerikanen die zich het land van die mensen willen toe-eigenen".

In eigen hand


"Die kopen de gewone mensen uit, maar er is altijd een kleine groep die zich verzet en niet wil vertrekken. Ze vechten terug tegen de corrupte rijken, net zoals de Siciliaanse boeren destijds terugvochten. Dus ik wilde een verhaal maken dat ergens tussen 'Bonanza' en het ontstaan van de Cosa Nostra in lag. Je verkent de grens tussen gerechtigheid en het recht in eigen hand nemen," aldus Sutter.

Bekijk op instagram


Lena Headey speelt de rol van Fiona, een Ierse vrouw die naar de Amerikaanse staat Oregon emigreert. Aangezien ze zelf geen kinderen kan krijgen adopteert ze vier wezen en vormt op die manier haar eigen familie. Fiona krijgt het echter aan de stok met aristocratische families die haar land af willen pakken. Het is momenteel nog niet bekend welke rollen Ornstein en Hurst voor hun rekening zullen nemen.

The Abandons wordt momenteel in Canada gefilmd. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van verder nieuws.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Abandons: lijkt jou de serie een must-see?

  • Jazeker!

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, niet echt

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen