search
87% op Rotten Tomatoes, maar de misschien wel beste Netflix-serie van 2024 maakt weinig indruk
Series / Nieuws

87% op Rotten Tomatoes, maar de misschien wel beste Netflix-serie van 2024 maakt weinig indruk

Ripley verscheen een paar dagen geleden, maar het grote publiek weet de serie niet te vinden.

Vorige week debuteerde Ripley op Netflix en ondanks bekende namen, aantrekkelijk bronmateriaal en een sterke ontvangst weet de serie niet te scoren op de streamingdienst. De serie haalde de Netflix Top 10, maar daar is ook alles mee gezegd.

De serie is gebaseerd op het bekende misdaadboek The Talented Mr. Ripley uit 1955 van schrijver Patricia Highsmith. In 1999 verscheen nog de film met Matt Damon en nu is er de serie met acteur Andrew Scott (All of Us Strangers) als Tom Ripley.

Dalend


Na een prima 87 procent op de Tomatometer en woorden als "prachtig kunstwerk" en "een van de beste series die Netflix aanbiedt" blijkt Ripley niet te scoren in de Top 10.

De serie kwam uiteraard snel binnen in de toplijst van Netflix, maar staat ondertussen op de achtste plaats. De kijkers stemmen liever af op de misdaadseries Crooks, From en The Gentlemen en het scifi-succes 3 Body Problem.

Laatbloeier?


De kans bestaat dat de serie pas later wordt opgepakt door het grote publiek en dat er simpelweg te veel concurrentie is van de eerder genoemde series. Duidelijk is wel dat de serie geen straf is om naar te kijken.Overigens is er één troost. De makers hoeven zich geen druk te maken over het mogelijk cancelen van Ripley. De zesdelige reeks is namelijk een miniserie, nu dus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al gestart met Ripley, of laat je deze schieten?

 • Ja, of al gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, niks voor mij

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen