search
Hoe ziet Hilary, het mooie nichtje van Will Smith in 'The Fresh Prince of Bel-Air', er tegenwoordig uit en acteert ze nog?
Series / Specials

Hoe ziet Hilary, het mooie nichtje van Will Smith in 'The Fresh Prince of Bel-Air', er tegenwoordig uit en acteert ze nog?

Karyn Parsons werd bekend als Hilary in 'The Fresh Prince of Bel-Air', maar wat doet ze nu?

In The Fresh Prince of Bel-Air kregen we Karyn Parsons te zien als Hilary, het verwend nichtje van Will Smith. Deze rol was de grote doorbraak voor Parsons, die vooral bekend blijft voor deze rol. Maar hoe ziet Parsons er tegenwoordig uit en acteert ze nog?

Karyn Parsons besloot op 13-jarige leeftijd actrice te worden. Ze kreeg haar eerste tv-rol in de dramaserie The Bronx Zoo (1987), waarin ze in twee afleveringen te zien was. Een jaar later was ze te zien in een aflevering van Hunter en CBS Summer Playhouse om daarna haar filmdebuut te maken in de slasher film Death Spa.

Hilary


In het voorjaar van 1990 kreeg Parsons het scenario van The Fresh Prince of Bel-Air in handen. Ze was verrast te weten dat ze auditie zou doen voor Quincy Jones, die tevreden was met wat hij had gezien en vroeg Parsons drie keer auditie te doen. De uiteindelijke cast filmde de pilotaflevering in de zomer van 1990. NBC pikte de pilot op en Parsons' carrière en leven zou helemaal anders zijn.

Haar rol als de nicht van Will Smith, Hilary Banks, in The Fresh Prince of Bel-Air was haar grote doorbraak. Parsons speelde de rol in alle zes seizoenen van de sitcom tot het eindigde in 1996. Ze deed ook een gastoptreden als Hilary in een aflevering van de serie Blossoms en was te zien als Hilary in een aflevering van Out All Night, een sitcom die deel uitmaakte van een gedeeld universum met The Fresh Prince of Bel-Air.

Verdere carrière


Tijdens de zes jaar dat The Fresh Prince of Bel-Air liep, speelde ze ook in films zoals Class Act (1992) en Major Payne (1995) naast Damon Wayans. Na The Fresh Prince of Bel-Air speelde ze in de kortstondige sitcom Lush Life (1996), samen met Lori Petty, die slechts vier afleveringen duurde voordat het werd geannuleerd. Er waren zeven afleveringen gepland, maar de laatste drie zijn nooit op televisie verschenen.Maar ze bleef verder werken en had talrijke rollen in films en series. Zo speelde ze in 1998 de hoofdrol in de bekroonde film Mixing Nia, in 2000 was ze te zien in de comedyfilm The Ladies Man, in 2001 speelde ze de hoofdrol in de kritisch geprezen maar kortstondige televisieserie The Job met Denis Leary en in 2002 speelde ze mee in de film 13 Moons, waar ze haar echtgenoot, regisseur Alexandre Rockwell, ontmoette, met wie ze in 2003 trouwde.

Boeken schrijven


Na haar huwelijk met Rockwell, kregen ze een kind en gingen ze wonen in New York, waar ze nu nog steeds wonen met hun twee kinderen. De film 13 Moons uit 2002 was toen haar laatste project. Ze stopte dan met acteren om haar kinderen op te voeden en om zich bezig te houden met andere projecten.Parsons heeft sindsdien de Sweet Blackberry Foundation opgericht, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het educeren van kinderen over de belangrijke historische rollen van minder bekende Afro-Amerikanen. Parsons heeft ook boeken voor kinderen gepubliceerd: een roman voor jongeren, getiteld How High the Moon (2019), losjes geïnspireerd op verhalen over de jeugd van haar moeder in het Jim Crow-zuiden, en twee Sweet Blackberry prentenboekbiografieën over zwarte historische figuren, geïllustreerd door R. Gregory Christie: Flying Free (2020) over pionierende aviateur Bessie Coleman en Saving the Day (2021) over uitvinder Garrett Morgan.

Terugkeer


In 2019 kwam Parsons even terug in de filmwereld. Zo was ze te zien in de kortfilm On Monday of Last Week uit 2019 en in de film Sweet Thing uit 2020. Dat jaar was ze ook te zien in de reünie-aflevering van The Fresh Prince of Bel-Air. Maar of ze echt een terugkeer zal doen in de film- en televisiewereld, is niet helemaal zeker. Parsons heeft in de zomer van 2023 wel een nieuw boek uitgebracht, genaamd Clouds over California.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Parsons is nu dus vooral bezig met haar organisatie en boeken, maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst zal brengen. Je kan wel nog steeds genieten van Parsons als Hilary in The Fresh Prince of Bel-Air die te zien is op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kon jij je ook vermaken met The Fresh Prince of Bel-Air?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen