search
Deze mysterieuze thrillerserie met een 8,1 op de IMDb bekijk je gewoon op Netflix
Series / Specials

Deze mysterieuze thrillerserie met een 8,1 op de IMDb bekijk je gewoon op Netflix

De mysterieuze serie 'The Glory' gaat over een vrouw die wraak wil nemen op haar pestkoppen uit het verleden.

Op zoek naar een goede thrillerserie? Dan is de Zuid-Koreaanse serie The Glory absoluut een aanrader. En je kijkt hem bovendien gewoon op Netflix.

The Glory is een Zuid-Koreaanse serie, geschreven door Kim Eun-sook en geregisseerd door Ahn Gil-ho. Het eerste deel van seizoen 1 verscheen eind 2022 op Netflix. Daarna was het tweede deel vanaf maart 2023 te bekijken.

Plan voor wraak


De serie gaat over Moon Dong-eun (Song Hye-kyo). Op de middelbare school droomde ze ervan om architect te worden. Maar nadat ze op een brute manier wordt aangevallen door een paar medescholieren, moet ze deze droom opgeven.

Jaren later trouwt een van de pestkoppen die haar destijds aanvielen. Haar kind stuurt ze naar de school waar Moon Dong-eun nu lesgeeft. Nadat ze jarenlang heeft kunnen nadenken over de perfecte manier om wraak te nemen, kan ze nu beginnen om het plan uit te voeren.


Goed ontvangen


Ze is uit op een ding: wraak nemen op de mensen die haar droom in duigen hebben laten vallen. Niet alleen de mensen die haar hebben aangevallen, maar ook de scholieren die erbij stonden en niks hebben gedaan.The Glory werd na zijn release ontzettend goed ontvangen door het publiek en door recensenten. Op Netflix kwam de serie drie dagen na de release van seizoen 1 deel 2 op de eerste plek van de wereldwijd meest bekeken series van dat moment te staan.

IMDb


Op IMDb scoort de serie een 8,1/10. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie 80% op de tomatometer en maar liefst 93% bij het publiek.

Bekijk The Glory op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Glory op Netflix gezien?

 • Ja (of ga ik snel doen)

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen