search
Hoe ziet Major Hotlips van de iconische oorlogsserie 'M*A*S*H' er tegenwoordig eigenlijk uit?
Series / Specials

Hoe ziet Major Hotlips van de iconische oorlogsserie 'M*A*S*H' er tegenwoordig eigenlijk uit?

Hoe gaat het nu met Loretta Swit, die Margaret speelde in 'M*A*S*H'?

Het is alweer meer dan 50 (!) jaar geleden dan de iconsiche serie M*A*S*H uitkwam. De cast is uiteraard een stuk ouder geworden. De meeste van hen zijn zelfs al ver in de 80.

De serie M*A*S*H was te zien van 1972 tot 1983. Het is een spin-off van de gelijknamige film uit 1970 en gaat over het personeel van het United States Army Mobile Army Surgical Hospital (MASH) in de Koreaanse oorlog.

Margaret


Misschien wel het meest bekende personage en één van de enige vrouwen in de serie was Margaret "Hot Lips" Houlihan, gespeeld door Loretta Swit. Zij was de hoofdzuster in het veldhospitaal.

Margaret begint als een streng personage dat goed op de regels let. Later in de serie wordt ze echter wat meer ontspannen en minder gedisciplineerd. Haar bijnaam slaat op haar gepassioneerde karakter. Swit won twee Emmy Awards voor haar rol als Hot Lips.

Verdere carrière


Na M*A*S*H was ze nog te zien in een aantal projecten, vooral tv-films. Tegenwoordig is Swit niet meer erg actief in de acteerwereld, maar dat is ook niet zo gek. De actrice is namelijk al 86. Dit is hoe ze er nu uitziet (midden):

Bekijk op instagram


Haar meest recente rol was in de Christelijke film Play the Flute uit 2019. Daarnaast heeft Swit door de jaren heen ook veel aan theater gedaan. Haar laatste verschijning op het podium was in 2017, in het toneelstuk Six Dance Lessons in Six Weeks.

Boek


Ook bracht Swit in 2017 een kunstzinnig boek uit. Het boek gaat over haar aquarellen en activisme, en heet SwitHeart: The Watercolour Artistry & Animal Activism of Loretta Swit.

M*A*S*H is momenteel helaas nergens te streamen. Wel is de dvd op verschillende sites te bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij MASH ooit gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen