search
Deze peperdure topserie bevat één van de meest authentieke gevechtsscènes ooit: 'Rome'
Series / Specials

Deze peperdure topserie bevat één van de meest authentieke gevechtsscènes ooit: 'Rome'

De Slag om Alesia in de serie 'Rome' is een van de meest authentieke gevechtsscènes ooit.

Rome was een van de meest ambitieuze en duurste tv-series ooit gemaakt toen het voor het eerst werd uitgezonden in 2005 en dit betekende dat het grote veldslagen naar het kleine scherm kon brengen zoals nooit tevoren. Een van de meest memorabele van deze veldslagen is de Slag om Alesia, die plaatsvond in het huidige Frankrijk in 52 v.Chr.

Rome verzon enkele van zijn personages, dus de serie kan niet beweren volledig accuraat te zijn, maar één ding waar het nauwlettend op let, zijn de slagtactieken van het Romeinse leger. De gevechtsscène in de Slag van Alesia is dan ook een van de meest authentieke die je zal zien in een serie.

Verhaal


Rome bestaat uit twee seizoenen en verkent historische en fictieve personages uit de Romeinse tijd. De twee belangrijkste personages zijn Lucius Vorenus ( Kevin McKidd) en Titus Pullo (Ray Stevenson), geromantiseerde Romeinse soldaten die zichzelf betrokken vinden bij belangrijke historische gebeurtenissen.

Het eerste seizoen van Rome speelt zich af tijdens de regeerperiode van Julius Caesar, gespeeld door Ciaran Hinds. Het begint bij het einde van zijn Gallische Oorlogen in 52 v. Chr. met de Slag om Alesia. Dit is de openingsscène van de serie, die de kijker onmiddellijk onderdompelt in de wereld van de Romeinse soldaten.

Slag om Alesia


Volgens de historisch adviseur van de serie Jonathan Stamp, die ook co-producent is, streeft Rome meer naar authenticiteit dan naar pure nauwkeurigheid en dit blijkt uit enkele memorabele scènes zoals de Slag om Alesia.Dit betekent dat hoewel sommige momenten van de strijd mogelijk werden veranderd of overdreven voor dramatisch effect, alles wat je op het scherm ziet aan de hoogste normen gehouden wordt of het nu gaat om de kleding of de wapens. In plaats van meer extravagante vertoningen van zwaardvechten, houdt Rome vast aan de minder opvallende maar realistischere slagtactieken van dicht bij elkaar blijven en verdedigen als een eenheid.

Authentiek


Stamp zei in een interview: "We hebben er alles aan gedaan om deze afleveringen historisch authentiek te maken, wat betekende dat we elk soort detail hebben onderzocht en geïncorporeerd over hoe onze personages zich gedroegen, hoe ze met elkaar omgingen, hoe ze zich kleedden en gebaarden, het soort straten waar ze door liepen, hoe ze hun privé- en openbare leven leidden. We waren echter geen documentaire aan het maken. We streefden naar authenticiteit omdat het de ervaring van het drama verrijkt voor de kijker."De twee seizoenen van Rome, inclusief de Slag om Alesia, kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Rome: vind jij dit een goede kijktip?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen