search
Grote domper voor gloednieuwe SkyShowtime-serie 'Sexy Beast'
Series / Nieuws

Grote domper voor gloednieuwe SkyShowtime-serie 'Sexy Beast'

Nieuwe misdaadserie Sexy Beast krijgt harde kritieken ondanks positieve publieksreacties.

Normaal gesproken is de combinatie van misdaad en drama het perfecte beginpunt voor een nieuwe serie. Jammer genoeg heeft deze gloednieuwe Sexy Beast de plank helemaal mis geslagen: critici geven hun ongezouten meningen.

De nieuwe Britse misdaadserie op SkyShowtime is gemaakt door Michael Caleo. Hij is vooral bekend van zijn projecten Malavita uit 2013 en The Sopranos uit 1999. Helaas heeft zijn lange ervaring als filmproducent hem niet geholpen met de nieuwe Sexy Beast.

Sexy Beast


Sexy Beast is een prequel-serie van de gelijknamige film uit 2000 en speelt zich af in London in de jaren 90. De serie volgt twee dieven, Gal Dove (James McArdle) en Don Logan (Emun Elliott) die samen terechtkomen in de criminele wereld. Wanneer Gal een relatie krijgt met filmster Deedee (Sarah Greene), komen de twee in groot gevaar.


Hoewel het plot intrigerend klinkt, zijn critici totaal niet enthousiast over de serie. Zij geven Sexy Beast dan ook een pijnlijke 33%. Opvallend is dat het publiek wel fan is van de serie. De kijkersscore is namelijk een stevige 80%.

Recensies


Waar komt dit grote meningsverschil vandaan? Volgens de topcriticus van London Evening Standard zal niemand plezier beleven aan de serie: "zeker niet, vermoed ik, de liefhebbers van de film waarop [de serie] is gebaseerd".Andere critici schrijven dat de serie geforceerd aanvoelt en vragen beantwoordt die niemand heeft gesteld. Echter, de kijkers prijzen het acteerwerk van de nieuwe cast en vinden de serie "tijdloos". Volgens Steven R heeft Sexy Beast zelfs de potentie om een "klassieker" te worden.

SkyShowtime


Bovendien vinden kijkers dat de critici te streng zijn. De kijkers erkennen dat de film ontzettend goed was en dat het lastig is om zo'n groot succes op te volgen. Ze bekritiseren de critici dan ook, omdat zij de twee projecten met elkaar vergelijken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Sexy Beast? Stream de serie dan op SkyShowtime, met vanaf aankomende donderdag ook het tweede deel van het eerste seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Sexy Beast: heb jij de eerste afleveringen van deze serie al gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen