search
Genoten van 'Ghostbusters: Frozen Empire'? Kijk dan ook deze nostalgische cultserie
Series / Nieuws

Genoten van 'Ghostbusters: Frozen Empire'? Kijk dan ook deze nostalgische cultserie

Klaar voor een goede dodis nostalgie? Deze oude serie zal 100% oude herinneringen ophalen.

De gloednieuwe bioscoopfilm Ghostbusters: Frozen Empire haalt voor velen oude herinneringen op. Ghostbusters was voor veel kinderen die opgegroeid zijn in de jaren 80 een must-watch en de franchise blijft zich ook vandaag de dag nog bewijzen.

Enkele jaren na de première van de eerste film, kwam Ghostbusters II uit. De derde en vierde film zijn enkele jaren geleden verschenen en onlangs is de vijfde film in de Ghostbusters-franchise uitgekomen. Is deze waslijst van Ghostbusters-films niet lang genoeg voor jou? Dan is de volgende serie perfect!

The Real Ghostbusters


Voor deze serie moeten we even terug naar de goede oude tijd, naar 1986. The Real Ghostbusters is namelijk slechts twee jaar na de eerste film uitgekomen. In totaal heeft de serie 7 seizoenen. Vanaf seizoen 4 was de serie bekend als Slimer! and the Real Ghostbusters.

Je hoeft geen genie te zijn om te bedenken waar The Real Ghostbusters over gaat. De serie volgt, net zoals de film, de paranormale onderzoekers Dr. Peter Venkman, Dr. Egon Spengler, Dr. Ray Stantz, Winston Zeddemore. Ook hun secretaresse Janine Melnitz en mascotte Slimer komen voor in de serie.

Cast


Helaas worden de iconische onderzoekers niet gespeeld door de originele cast. Dr. Peter Venkman werd in de filmreeks gespeeld door Bill Murray (Lost in Translation), Dr. Raymond Stantz door Dan Sykroyd (Driving Miss Daisy), Dr. Egon Spengler door schrijver en komiek Harold Ramis en Winston Zeddemore door Ernie Hudson (Oz).In 1997 heeft The Real Ghostbusters een spin-off gekregen: Extreme Ghostbusters. Helaas was deze serie niet zo populair als de andere projecten. Extreme Ghostbusters ging namelijk in september in première en eindigde al in december van hetzelfde jaar.

Te streamen op…


Ben je nieuwsgierig geworden naar The Real Ghostbusters? Helaas is de serie niet te streamen in Nederland, maar deze is wel te koop op verschillende webwinkels.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij genoten van Ghostbusters: Frozen Empire'?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen