search
Het blijft doodzonde dat Netflix een punt zette achter deze topserie met een 8,0 op de IMDb
Series / Specials

Het blijft doodzonde dat Netflix een punt zette achter deze topserie met een 8,0 op de IMDb

'The End of the F***ing World' werd ondanks dat het een succes was na twee seizoenen stopgezet.


Er zijn al heel wat goede Britse series gemaakt die uitkomen op Netflix. Een van die series is The End of the F***ing World, een comedy-dramaserie die bestaat uit twee seizoenen met het eerste seizoen dat uitkwam in 2017 en het tweede seizoen in 2019. Het is gebaseerd op de gelijknamige mini-strips van Charles Forsman, die werden verzameld in een boek in 2013.

Jonathan Entwistle, die de serie gemaakt heeft, nam contact met Forsman over het maken van een film en er werd een korte film gemaakt in 2014. De korte film wordt nu beschouwd als verloren, zonder enige manier om toegang te krijgen tot de film online. In plaats daarvan werd een serie gemaakt, geschreven door Charlie Covell.

Verhaal


The End of the F***ing World volgt James (Alex Lawther), een 17-jarige die gelooft dat hij een psychopaat is. Hij doodt dieren als hobby, maar raakt verveeld met de praktijk en besluit dat hij een mens wil proberen te doden. Hij kiest Alyssa uit: een brutale, opstandige 17-jarige klasgenoot met haar eigen problemen. Jessica Barden speelt in de serie de rol van Alyssa, die ze eerder al had gespeeld in de kortfilm.

Alyssa stelt voor om samen weg te lopen, hopend op een avontuur weg van haar turbulente thuisleven en James stemt ermee in met de intentie om een kans te vinden om haar te doden. Ze gaan op een roadtrip door Engeland en beginnen een relatie te ontwikkelen na een reeks van tegenslagen. Gemma Whelan, Wunmi Mosaku, Steve Oram, Christine Bottomley, Navin Chowdhry, Barry Ward en Naomi Ackie verschijnen ook in de serie.

Positieve reacties


The End of the F***ing World kreeg heel wat lovende woorden wanneer het uitkwam in 2017. Het is geprezen om zijn schrijven, uitvoering en onderwerp, evenals voor de prestaties van Lawther en Barden. Beide seizoenen werden genomineerd voor de British Academy Television Award voor Beste Dramaserie, waarbij het tweede seizoen in 2020 won en de serie won ook een Peabody Award in 2019.Covell verklaarde vóór de release van het tweede seizoen dat ze niet van plan was om een derde seizoen te produceren. Ze zei hierover: "Ik denk, voor mij, dat dit het nu is. Ja, dat is klaar. Ik denk dat proberen er meer uit te persen verkeerd zou zijn, ik vind het goed waar we het hebben achtergelaten." Zo eindigde The End of the F***ing World ondanks dat het een groot succes was met twee seizoenen.

8 op 10


The End of the F***ing World is zeker de moeite waard om te zien en heeft dan ook een hoge score op IMDb, waar het een 8 op 10 kreeg. Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een hoge score van 94% met het consensus van de site die luidt: "Misantropie en humor vermengen zich perfect in deze romantisch nihilistische serie die bewijst dat verliefd worden kan voelen als het einde van de verdomde wereld."Zin om de serie te zien? Je kan beide seizoenen van The End of the F***ing World bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Had jij graag nog een of meer seizoenen van The End of the F***ing World willen zien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen