search
True Crime liefhebbers opgelet: Videoland presenteert 'The Godfather van Oss' in mei
Series / Nieuws

True Crime liefhebbers opgelet: Videoland presenteert 'The Godfather van Oss' in mei

Alles over een van de meest spraakmakende Nederlandse misdadigers zie je binnenkort in een docu-serie.

In 2019 kwam één van de grootste Nederlandse infiltratie-operaties tot een heftige climax. Bij een grootschalige politie-inval in een woonwagenkamp werd toen de crimineel Martien R. en een aantal van zijn bendeleden opgepakt.

Videoland komt binnenkort met een tweedelige docuserie over de gebeurtenissen en het proces dat volgde. In de true crime-docu delen politie en justitie hun deel van het verhaal, maar ook verdachten komen aan het woord.

Oss


De verschrikkingen vonden plaats in de vreeswekkende Noord-Brabantse stad Oss, die ook wel eens het Mexico aan de Maas genoemd wordt. Martien R. dankt daaraan zijn huiveringwekkende bijnaam 'The Godfather van Oss'.

Die bijnaam is tevens de titel van de nieuwe misdaadserie. Als 'Godfather' hield Martien R. zich onder andere bezig met wapenhandel, witwassen en drugscriminaliteit.

Videoland


Videoland maakte eerder al andere true crime-docu's als De Gijzeling in de Apple Store en Mijn Vader de Hasjkoning. Vanaf woensdag 15 mei is de tweedelige misdaaddocu te bewonderen op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Denk jij dat je naar The Godfather van Oss gaat kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen