search
Met een 8,5 op de IMDb blijft dit een van de grappigste en absurdste series op Netflix
Series / Specials

Met een 8,5 op de IMDb blijft dit een van de grappigste en absurdste series op Netflix

'Trailer Park Boys' is een Canadese mockumentary die zich afspeelt op een woonwagenkamp in Nova Scotia.

Altijd willen weten hoe het is om in een woonwagenkamp in Canada te leven? Gedurende 12 seizoenen kon je in de Canadese mockumentaryserie Trailer Park Boys het leven volgen van een aantal mensen die leven in een woonwagenkamp in de Canadese provincie Nova Scotia. De serie is gemaakt door Mike Clattenburg en begon in 2001 met uitzenden als een voortzetting van zijn film uit 1999 met dezelfde naam.

Trailer Park Boys volgt de avonturen van een groep bewoners van een woonwagenpark, waaronder de drie hoofdpersonages Ricky (Robb Wells), Julian (John Paul Tremblay) en Bubbles (Mike Smith), die in en uit de gevangenis gaan en die leven in het fictieve Sunnyvale Trailer Park in Dartmouth, Nova Scotia. De serie ging in première in 2001 en liep oorspronkelijk zeven seizoenen voordat het eindigde met een een uur durende special in 2008.

Eigen streamingnetwerk


In 2013 kochten Wells, Tremblay en Smith, de acteurs die de hoofdrollen speelden, de rechten van de serie van de oorspronkelijke producenten en creëerden hun eigen internetstreamingnetwerk, SwearNet. Vanaf maart 2014 co-produceerde SwearNet nieuwe afleveringen van Trailer Park Boys met Netflix. Het achtste seizoen ging in première in 2014 en de serie ging nog verder tot een 12e seizoen. Hierdoor is Trailer Park Boys een semi-Netflixserie geworden.

In de jaren daarna werden ook verschillende specials en miniseries gemaakt. Een geanimeerde spin-offserie ging in première in 2019 en dat jaar begon ook de opname van een spin-offserie, Trailer Park Boys: Jail, die op 1 januari 2021 op Swearnet in première ging. Daarnaast heeft de serie drie films voortgebracht: Trailer Park Boys: The Movie, Countdown to Liquor Day en Don't Legalize It.

Mockumentary


Trailer Park Boys is geschoten in een mockumentary-stijl, inclusief het gebruik van lange opnames. Personages spreken vaak rechtstreeks tot crewleden, die af en toe betrokken raken bij het plot. In één aflevering wordt een crewlid neergeschoten, in een andere wordt er een getaserd door Jim Lahey (John Dunsworth), de supervisor van het woonwagenpark.

https://www.youtube.com/watch?v=raPILjM7bcg
De serie heeft een scenario, maar veel van de dialoog wordt geïmproviseerd op basis van eenvoudige verhaallijnen. Deze aspecten zijn bedoeld om een gevoel van realisme op te roepen. Het trio heeft verklaard dat veel van de meest populaire momenten van de serie niet in het scenario stonden.

Groot succes


Trailer Park Boys is een serie die begon op een echt woonwagenkamp. Zo werden de eerste vier seizoenen gefilmd op verschillende echte woonwagenparken in Nova Scotia. Nadat de serie een groot succes werd, veroorzaakte dit overlast voor de bewoners van het kamp. Daarom werd vanaf het vijfde seizoen besloten de serie op te nemen op een park dat ze hebben gekocht in Dartmouth.Trailer Park Boys is dan ook een van de grappigste en absurdste series die je kan bekijken op Netflix en is zowel in Canada als daarbuiten een groot succes. Het werd op televisie getoond in heel wat verschillende landen waaronder ook in Nederland. Op IMDb heeft de serie een score van 8,5 op 10 en staat het 221ste in hun lijst van best gewaardeerde series.

Kijken?


Zin om Trailer Park Boys te zien? Je kan alle seizoenen van de serie bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Trailer Park Boys: heb jij deze serie wel eens gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen