search
Excentrieke en vlijmscherpe dramaserie scoort een 8,6 op IMDb en is gelukkig te streamen op Disney+
Series / Specials

Excentrieke en vlijmscherpe dramaserie scoort een 8,6 op IMDb en is gelukkig te streamen op Disney+

Alle drie seizoenen van 'Pose' kregen positieve reacties en werden genomineerd voor verschillende prijzen.

Als er een serie is die je gezien moet hebben, is dat Pose. Deze dramaserie is gemaakt door Ryan Murphy, Brad Falchuk en Steven Canals en liep drie seizoenen die uitkwamen van 2018 tot 2021. Pose is een van de best beoordeelde series en heeft heel wat geschiedenis geschreven.

Pose heeft een grote cast die bestaat uit onder andere Evan Peters, Kate Mara, James Van Der Beek, Michaela Jaé Rodriguez, Dominique Jackson, Billy Porter, Indya Moore, Ryan Jamaal Swain, Charlayne Woodard, Hailie Sahar, Angelica Ross, Angel Bismark Curiel, Dyllón Burnside, Sandra Bernhard en Jason A. Rodriguez. De serie heeft de grootste cast van transgenderacteurs in vaste rollen, evenals de grootste terugkerende cast van LGBTQ-acteurs ooit voor een serie.

Verhaal


Pose gaat over de ballroomcultuur van New York City, een LGBTQ-subcultuur in de Afro-Amerikaanse en Latino-gemeenschappen, gedurende de jaren 1980 en 1990. Het volgt dansers en modellen die strijden om trofeeën en erkenning in deze ondergrondse cultuur en die elkaar ondersteunen in een netwerk van gekozen families die bekendstaan als Houses.

Een van de personages die we in de serie volgen is Blanca Rodriguez-Evangelista (Rodriguez). Nadat ze levensveranderend nieuws heeft ontvangen en haar eerste echte thuis heeft verloren, begint Blanca haar eigen "huis", een zelfgekozen familie die ondersteuning biedt aan LGBTQ-jongeren die door hun geboortefamilies zijn afgewezen.

Prijzen


Pose werd vanaf het eerste seizoen positief ontvangen en ontving talrijke nominaties, waaronder de Golden Globe Awards voor beste dramaserie en voor beste acteur in een dramaserie voor Porter. In 2019 ontving Porter de Emmy Award voor beste hoofdrolspeler in een dramaserie en hij werd zo de eerste openlijk homoseksuele zwarte man die genomineerd werd voor en won in een hoofdrolcategorie bij de Emmys. De serie werd ook genomineerd voor Outstanding Drama Series op dezelfde ceremonie.Zowel het tweede als het derde en laatste seizoen kregen lovende kritieken en werden verschillende keren genomineerd. Rodriguez werd ook de eerste transgender-ster die genomineerd werd voor de Emmy Award voor beste hoofdrolspeelster in een dramaserie. In totaal won Pose 44 prijzen.

8,6 op 10


Pose heeft dus heel wat geschiedenis geschreven bij awardshows en het heeft ook hoge scores gekregen op filmwebsites. Zo heeft de serie een score van 8,6 op 10 op IMDb en staat het ook op de 156ste plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries.Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een hoge score. De eerste twee seizoenen hebben respectievelijk een score van 96% en 98% en het derde en laatste seizoen heeft zelfs een perfecte score van 100%. In totaal heeft Pose een score van 98% op Rotten Tomatoes.

Kijken?


Je kan alle afleveringen van Pose bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen