search

Ons nieuws van zaterdag 11 mei 2024

Excentrieke en vlijmscherpe dramaserie scoort een 8,6 op IMDb en is gelukkig te streamen op Disney+
Series / Specials

Excentrieke en vlijmscherpe dramaserie scoort een 8,6 op IMDb en is gelukkig te streamen op Disney+

Alle drie seizoenen van 'Pose' kregen positieve reacties en werden genomineerd voor verschillende prijzen.

Als er een serie is die je gezien moet hebben, is dat Pose. Deze dramaserie is gemaakt door Ryan Murphy, Brad Falchuk en Steven Canals en liep drie seizoenen die uitkwamen van 2018 tot 2021. Pose is een van de best beoordeelde series en heeft heel wat geschiedenis geschreven.

Pose heeft een grote cast die bestaat uit onder andere Evan Peters, Kate Mara, James Van Der Beek, Michaela Jaé Rodriguez, Dominique Jackson, Billy Porter, Indya Moore, Ryan Jamaal Swain, Charlayne Woodard, Hailie Sahar, Angelica Ross, Angel Bismark Curiel, Dyllón Burnside, Sandra Bernhard en Jason A. Rodriguez. De serie heeft de grootste cast van transgenderacteurs in vaste rollen, evenals de grootste terugkerende cast van LGBTQ-acteurs ooit voor een serie.

Verhaal


Pose gaat over de ballroomcultuur van New York City, een LGBTQ-subcultuur in de Afro-Amerikaanse en Latino-gemeenschappen, gedurende de jaren 1980 en 1990. Het volgt dansers en modellen die strijden om trofeeën en erkenning in deze ondergrondse cultuur en die elkaar ondersteunen in een netwerk van gekozen families die bekendstaan als Houses.

Een van de personages die we in de serie volgen is Blanca Rodriguez-Evangelista (Rodriguez). Nadat ze levensveranderend nieuws heeft ontvangen en haar eerste echte thuis heeft verloren, begint Blanca haar eigen "huis", een zelfgekozen familie die ondersteuning biedt aan LGBTQ-jongeren die door hun geboortefamilies zijn afgewezen.

Prijzen


Pose werd vanaf het eerste seizoen positief ontvangen en ontving talrijke nominaties, waaronder de Golden Globe Awards voor beste dramaserie en voor beste acteur in een dramaserie voor Porter. In 2019 ontving Porter de Emmy Award voor beste hoofdrolspeler in een dramaserie en hij werd zo de eerste openlijk homoseksuele zwarte man die genomineerd werd voor en won in een hoofdrolcategorie bij de Emmys. De serie werd ook genomineerd voor Outstanding Drama Series op dezelfde ceremonie.Zowel het tweede als het derde en laatste seizoen kregen lovende kritieken en werden verschillende keren genomineerd. Rodriguez werd ook de eerste transgender-ster die genomineerd werd voor de Emmy Award voor beste hoofdrolspeelster in een dramaserie. In totaal won Pose 44 prijzen.

8,6 op 10


Pose heeft dus heel wat geschiedenis geschreven bij awardshows en het heeft ook hoge scores gekregen op filmwebsites. Zo heeft de serie een score van 8,6 op 10 op IMDb en staat het ook op de 156ste plaats in hun lijst van best beoordeelde televisieseries.Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een hoge score. De eerste twee seizoenen hebben respectievelijk een score van 96% en 98% en het derde en laatste seizoen heeft zelfs een perfecte score van 100%. In totaal heeft Pose een score van 98% op Rotten Tomatoes.

Kijken?


Je kan alle afleveringen van Pose bekijken op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' seizoen 2: Indrukwekkende featurette online en hoofdrolspeler belooft "meer draken"
Series / Video/clip/featurette

'House of the Dragon' seizoen 2: Indrukwekkende featurette online en hoofdrolspeler belooft "meer draken"

Twee jaar na de start van de fantasyserie is eindelijk het vervolg te zien.

Over iets meer dan een maand krijgen we eindelijk het tweede seizoen van House of the Dragon te zien. HBO Max bereidt de kijkers alvast voor en belooft grotere sets, meer spanning en natuurlijk meer draken.

De featurette toont middels een blik achter de schermen de schaal van deze spectaculaire productie. De acteurs zijn nerveus, maar hebben tegelijkertijd ontzettend veel zin in het tweede seizoen.

Tragedie


Showrunner Ryan Condal sprak eerder met Deadline over het tweede seizoen. Condal: "We hebben dit verhaal altijd al gezien als een Shakespeariaanse tragedie, en zo zag George [R.R. Martin] het ook. In seizoen 1 werden de stukken op het bord geplaatst, nu komt het daadwerkelijke verhaal aan bod".

Er is op verschillende locaties gefilmd en er zijn gigantische sets gebouwd. De pyrotechnische apparatuur is duidelijk bedoeld om de draken op het scherm te laten zien. Tom Glynn-Carney, die de jonge koning Aegon II speelt, is stellig: "Oh ja, er zijn veel meer draken".

In het zadel


De acteurs zijn enthousiast over dit nieuwe seizoen waarin de Dans der Draken in volle hevigheid losbarst. Matt Smith (Daemon Targaryen) verwoordt het kernachtig: "Het is goed om weer in het zadel te zitten".Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 16 juni van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Girls on the Bus': een kijkje achter de schermen van fictieve Amerikaanse verkiezingen
Recensie

'The Girls on the Bus': een kijkje achter de schermen van fictieve Amerikaanse verkiezingen

Via zowel komedie als drama probeert deze serie de Amerikaanse politiek weer behapbaar te maken.

Regie: Marcos Siega, Erica Dunton | Cast: Melissa Benoist (Sadie McCarthy), Carla Gugino (Grace Gordon Greene), Christina Elmore (Kimberlyn Kendrick), Natasha Behnam (Lola Lahaii), Griffin Dunne (Bruce Turner), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 45-53 minuten | Jaar: 2024

De Amerikaanse politiek kent een scala aan interessante, ofwel zorgwekkende, persoonlijkheden. Waar de Republikeinen recentelijk regelmatig al hun geld op de hardste schreeuwer zetten, competent of niet, hebben de democraten meer moeite met het afwijken van het klassieke beeld. Toen ze in 2016 hun kans grepen om de eerst vrouwelijke president aan de macht te helpen, werden ze ook nog eens voor afgestraft. In The Girls on the Bus volgen vier qua karakter sterk uiteenlopende vrouwelijke verslaggevers een fictieve versie van deze partij in zwaar weer, in de aanloop naar de interne verkiezingen.

The Girls on the Bus is losjes gebaseerd op een memoires van Amy Chozik, waarin ze haar ervaringen beschrijft met het volgen van Hillary Clinton’s politieke campagnes. Het verhaal heeft niets met het boek te maken, maar lijkt vooral geïnspireerd te zijn door Chozik’s werk als journalist. De serie gaat namelijk over vier journalisten in de persbus van de enige vrouwelijke democratische presidentskandidaat voor de interne verkiezingen. Zij verschillen enorm, maar hun gedeelde ervaringen brengen hen desalniettemin dichter bij elkaar.

De hoofdpersoon van de vier is Sadie, een jonge en talentvolle schrijver voor de prestigieuze New York Sentinel. Zij heeft de neiging te emotioneel betrokken te raken bij haar onderwerpen. Sadie’s meest gewaardeerde collega is de doorgewinterde Grace, die consequent haar carrière boven haar gezin verkiest. De twee vrouwen werken op deze tournee nauw samen met Kimberlyn, de enige zwarte vrouw in dienst van de extreemrechtse Liberty Direct News, en Lola, een onervaren influencer. De personages zijn divers, interessant en gelaagd, in tegenstelling tot de fictieve politici, die vaak niet bij naam worden genoemd, maar slechts naar verwezen wordt met een tekenende eigenschap: ‘de bejaarde’, ‘de knappe witte man’, ‘de koploper’.

The Girls on the Bus is een politieke serie. Gezien het onderwerp niet geheel verrassend, maar het zit dieper dan dat. Thema’s als seksisme, racisme en zelfs abortus spelen een belangrijke rol in het verhaal. Ondanks de verschillende politieke opvattingen van de hoofdpersonages neemt de serie hiermee voornamelijk een links standpunt in. Kimberlyn zou de nodige conservatieve denkbeelden moeten vertegenwoordigen, maar is niet erg expliciet geschreven. Toch is ze de overbruggende factor wanneer ze een standpunt inneemt tegen polariserende en sensationele journalistiek, zonder haar idealen op te geven.

Boven alles is de serie gemaakt voor en door vrouwen. De feministische boventoon is voelbaar in alle aspecten van het verhaal. Met vier sterke vrouwelijke hoofdrollen kan dat ook bijna niet anders. De titel van de serie is een speling op de titel van het boek The Boys on the Bus, een verslag van het (fysiek) volgen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1972 door verslaggevers. Hoewel misschien een inspiratie voor journalisten als Sadie, laat The Girls on the Bus zien hoe de ervaringen van deze journalisten inherent anders zijn dan die van Sadie en haar vrouwelijke collega’s. De mannen kunnen bijvoorbeeld dingen doen, waardoor hun vrouwelijke collega’s op straat zouden staan.

De laatste aflevering van The Girls on the Bus maakt ruimte voor een tweede seizoen. De vier vrouwen zijn nu allemaal op een punt in hun carrière en persoonlijke leven waar ze zich goed en gesterkt voelen, maar een lopend onderzoek vraagt nog om een conclusie. Een eventueel tweede seizoen zou wel sterk van vorm en toon moeten veranderen om het verhaal tot een passend einde te brengen.

★★★★☆

The Girls on the Bus is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Marvel-acteur zal in 'Peacemaker' seizoen 2 te zien zijn volgens maker James Gunn
Series / Nieuws

Deze Marvel-acteur zal in 'Peacemaker' seizoen 2 te zien zijn volgens maker James Gunn

Gunn deed de aankondiging over het nieuwe personage op zijn officiële Insta-account.

Peacemaker is een spin-off van de film Suicide Squad (2021) en een rechtstreeks vervolg op deze film. De animatieserie Creature Commandos speelt zich af in dezelfde wereld en wordt tegen het einde van 2024 verwacht.

Het is dus niet verbazingwekkend dat er een crossover zal plaatsvinden tussen Creature Commandos en seizoen 2 van Peacemaker. Concreet gaat het over Marvel-acteur Frank Grillo. Eerst leent hij zijn stem aan de vader van Rick Flag (Joel Kinnaman), Rick Flag sr., en maakt vervolgens zijn live-action opwachting in Peacemaker.

Afrekening


Op Instagram is een post te zien van James Gunn, die met Grillo op de foto staat. Het bijschrift luidt: "Ik ben verheugd om aan te kondigen dat Frank Grillo ook in het tweede seizoen van 'Peacemaker' gaat spelen. Christopher Smith en Rick Flag sr. hebben nog wat zaken af te handelen..."

Gunn verwijst natuurlijk naar het feit dat Peacemaker zijn zoon heeft vermoord. Ricks vader zal het er zeker niet bij laten zitten dus een afrekening ligt in de lijn der verwachtingen.

Net zo goed


Grillo zelf is enthousiast over zijn rol. In maart zei de acteur het volgende tegen ComicBook: "Ze [Peter Safran en James Gunn] hebben een compleet plan voor Rick sr. en dat heeft betrekking op het hele DC-universum. Ik kan nog niet zeggen wat het is, maar ik hoop dat het even goed wordt als Crossbones [de rol die Grillo in het MCU speelde]".

Bekijk op instagram


Peacemaker streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verhaallijn van Ciri in 'The Witcher' verandert drastisch van koers vanaf seizoen 4
Series / Nieuws

De verhaallijn van Ciri in 'The Witcher' verandert drastisch van koers vanaf seizoen 4

In een interview met Inverse sprak Freya Allan over de verandering van haar personage.

Sommige kijkers vroegen zich af hoe Ciri's verhaallijn wordt afgerond nu The Witcher nog maar twee seizoenen te gaan heeft. Menigeen vond dit nogal krap worden voor de afronding van het verhaal van de prinses.

Aan het einde van het derde seizoen zagen we dat Ciri bij een groep tieners terechtkomt die zichzelf de Ratten noemt. Ze stelt zich voor als 'Falka' aan deze losgeslagen groep, die een voorkeur heeft voor geweld.

Totaal anders


De actrice heeft vanaf het allereerste begin uitgekeken naar het filmen van dit deel van het verhaal. Allan voegt hieraan toe dat ze niet weet hoe het met Ciri afloopt, maar wel een "vaag idee" heeft welke kant het verhaal van de prinses uitgaat.

Allan: "Je krijgt een totaal andere Ciri te zien. Ze heeft veel meegemaakt en besluit om bruut op te treden omdat ze er genoeg van heeft om bruut behandeld te worden. Ciri wordt volwassen, maar niet op de gezondste manier".

Afronding


Ciri's verhaallijn is een van meerdere die afgerond moeten worden voor het definitieve einde van The Witcher. In het geheel lijkt de afloop van haar verhaal van minder belang te zijn dan de ontwikkeling die het ooit goedhartige meisje doormaakt.

Bekijk op instagram


Je kunt The Witcher streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt deze week met een nieuw seizoen 'Outer Range' en nog 2 hitseries
Series / Nieuws

Prime Video komt deze week met een nieuw seizoen 'Outer Range' en nog 2 hitseries

Josh Brolin komt deze week als ranger Royal Abbott terug in een spannend nieuw hoofdstuk.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Outer Range


Verschijnt op: Donderdag 16 mei | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Mysterie / Thriller | Kijk op: Prime Video

Een ranchhouder vecht voor zijn land en zijn familie als hij op een onverklaarbaar mysterie stuit aan de rand van de wildernis van Wyoming.
Het Jachtseizoen


Verschijnt op: Vrijdag 17 mei | Release: Seizoen 4 - aflevering 4 | Genre: Spelprogramma / Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriëns gaan de strijd aan met bekende Nederlanders, die voor één dag in de huid van een voortvluchtige crimineel kruipen. Verschillende BN’er-duo’s gaan proberen om vier uur lang uit handen te blijven van de mannen van StukTV. Wie zijn er aan het einde van hun spannende ontsnapping nog op vrije voeten?
Overige series nieuw op Prime Video


Hieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

17 mei: Sueltos en Los Cabos (seizoen 1 - aflevering 8) - Reality-TV - Acht knappe, jonge vrijgezellen arriveren bij een fantastische villa in Los Cabos, San Lucas voor de vakantie van hun leven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max gaat deze week door met 'The Sympathizer' en 4 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max gaat deze week door met 'The Sympathizer' en 4 andere topseries

Het wordt een serieuze week met vooral veel intrige, recherchezaken en drama.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Jinx: The Life and Death of Robert Durst


Verschijnt op: Maandag 13 mei | Release: Seizoen 2 - aflevering 4 | Genre: Documentaire / Biografie / Misdaad | Kijk op: HBO Max

Deze zesdelige documentairereeks toont het zeven jaar durende onderzoek naar een serie van onopgeloste misdaden en de man die ervan verdacht werd de dader te zijn - Robert Durst, telg van de rijke Durst familie in New York.
The Sympathizer


Verschijnt op: Maandag 13 mei | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: HBO Max

Tegen het einde van de Vietnamoorlog vlucht een informant die geïnfiltreerd was in het Zuid-Vietnamese leger naar de Verenigde Staten. Hij vestigt zich in een vluchtelingengemeenschap en blijft in het geheim spioneren en informatie doorgeven aan de Vietcong.
The Cleaning Lady


Verschijnt op: Dinsdag 14 mei | Release: Seizoen 3 - aflevering 9 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

12 mei: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 11) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

13 mei: Smiling Friends (seizoen 2) - Animatie / Kort / Komedie - De werknemers van een bedrijfje doen er alles aan om geluk naar een bizarre en kleurrijke wereld te brengen. Het bedrijf bestaat uit de cynische Charlie en topwerknemer Pim. Ze bezoeken klanten om hen op te vrolijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-ster Sophie Turner schittert in spannende nieuwe thriller op Prime Video
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-ster Sophie Turner schittert in spannende nieuwe thriller op Prime Video

Het belooft een behoorlijk spannende en dramatische nieuwe serie te worden.

De meeste mensen zullen de Britse actrice Sophie Turner kennen van haar rol als Sansa Stark in de HBO-hitserie Game of Thrones. Binnenkort verschijnt ze op een hele andere manier in een nieuwe thriller van Prime Video.

De streamingdienst heeft met de toevoeging van Turner een opwindende cast samengesteld voor de nieuwe serie die geproduceerd wordt door Drama Republic. Dit Britse productiehuis was eerder verantwoordelijk voor de Netflix-hit One Day.

Je geld of je leven


Naast Turner zijn in de nieuwe serie, voorlopig getiteld Haven, ook rollen voor opkomend talent Archie Madekwe (Saltburn) en acteur Jacob Fortune-Lloyd (Bodies). Het belooft een flinke roofoverval-thriller te worden.

Turner speelt de rol van Zara, een kantoormedewerker bij het pensioenfonds en investeringsbedrijf Lochmill Capital. Zara's dag wordt overhoop gegooid wanneer een bende gewelddadige dieven binnenvalt en eist dat ze hen helpt bij het stelen van miljarden ponden aan pensioenen van gewone mensen.

Vriendschap en belangenverstrengeling


Madekwe zal te zien zijn als Zara's beste vriend Luke, terwijl Fortune-Lloyd inspecteur Rhys zal spelen, een rechercheur met een gokprobleem die zijn eigen geldproblemen op afstand moet houden terwijl hij de misdaad bij Lochmill Capital onderzoekt.Wanneer de serie precies in première gaat, is nog niet bekend. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over Haven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire spin-off 'Orphan Black: Echoes' krijgt gloednieuwe trailer van AMC+
Series / Nieuws

Populaire spin-off 'Orphan Black: Echoes' krijgt gloednieuwe trailer van AMC+

De serie is al een tijdje uit, maar streamingdiensten kunnen er niet genoeg van krijgen.

Vorig jaar verscheen de mysterieuze spin-off Orphan Black: Echoes, en bleek zo succesvol dat streamingdiensten in de rij staan om de serie te kopen. Binnenkort verschijnt de serie op AMC+ en zij hebben een gloednieuwe trailer uitgebracht.

Orphan Black: Echoes is een spin-off van Orphan Black die zich afspeelt in dezelfde wereld als het origineel, maar met een compleet nieuw verhaal en nieuwe personages. De hoofdrol is weggelegd voor actrice Krysten Ritter (Breaking Bad, Jessica Jones).

Niet zomaar een kopie


Volgens de nieuwe trailer is Orphan Black: Echoes allesbehalve een kopie, waaruit blijkt dat Ritter door een wirwar van mysteries en complottheorieën heen moet zien te komen. De makers van het origineel zijn ook weer van de partij.

Orphan Black debuteerde in 2013 en liep uiteindelijk vijf seizoenen lang. Onder leiding van She-Hulk: Attorney at Law-ster Tatiana Maslany was te zien hoe haar personage Sarah Manning ontdekte dat ze een van meerdere genetisch identieke klonen was. De serie die ging in op kwesties rond de morele en ethische implicaties van menselijk klonen.

Manipulatie van de menselijkheid


Orphan Black: Echoes volgt een groep vrouwen in de nabije toekomst, terwijl ze zich in elkaars leven weven en een opwindende reis beginnen. Hierbij ontrafelen ze het mysterie van hun identiteit en legt het een aangrijpend verhaal van liefde en verraad bloot.Momenteel is AMC+ niet beschikbaar in Nederland. Gelukkig kun je wel alle afleveringen van Orphan Black: Echoes kijken op NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gladiatorserie 'Spartacus' krijgt een spin-off "met heel veel spektakel"
Series / Nieuws

Gladiatorserie 'Spartacus' krijgt een spin-off "met heel veel spektakel"

'Spartacus: House of Ashur' belooft een kneiterharde gladiatorserie te worden als we DeKnight mogen geloven.

De spectaculaire serie over de slaaf en gladiator Spartacus (Andy Whitfield, later gespeeld door Liam McIntyre) krijgt een boeiende nieuwe spin-off. Het betreft een alternatieve versie van het verhaal van de oorspronkelijke serie.

Het eerste seizoen zal tien afleveringen tellen. Op zijn X/Twitter-account gaf Steven DeKnight onlangs een update en het belooft er heftig aan toe te gaan.

Ingeleverd


De maker schrijft dat hij en zijn team zojuist het scenario van de op-een-na-laatste aflevering van het seizoen hebben ingeleverd. DeKnight voegt hier vervolgens aan toe: "Oh, jullie zullen niet weten wat jullie overkomt.....".

DeKnight keert duidelijk met veel plezier terug naar de wereld van Spartacus. Voor de oorspronkelijke serie was hij destijds ook de showrunner en hij heeft er nu ook weer zin in.

Plot


In de nieuwe serie krijgt de schurk Ashur (Nick Tarabay) de gladiatorenschool van Batiatus (John Hannah) cadeau van de Romeinen. Dit is zijn beloning voor zijn hulp bij het onderdrukken van de slavenopstand. De nieuwe eigenaar van de ludus, zoals een gladiatorenschool genoemd werd, zal ongetwijfeld voor nieuwe, bloedige verwikkelingen zorgen.In Nederland is Spartacus te zien op MGM+, je kunt een proefabonnement nemen op dit kanaal via Prime Video. Na de proefperiode kost het abonnement € 4,99 per maand.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.