search
Deze stevige en gevatte scifi-serie heeft een 8,2 op IMDb en is nog altijd te streamen op HBO Max
Series / Specials

Deze stevige en gevatte scifi-serie heeft een 8,2 op IMDb en is nog altijd te streamen op HBO Max

'Watchmen' is een superheldenserie gebaseerd op de gelijknamige DC stripboeken van Alan Moore en Dave Gibbons uit 1986.

Er zijn veel superheldenseries gemaakt, maar als er een is die je zeker moet gezien hebben, dan is dat Watchmen. De miniserie is gebaseerd op de gelijknamige DC stripboeken uit 1986 van Alan Moore en Dave Gibbons en kwam uit in 2019, 10 jaar nadat er een filmadaptatie uitkwam van de stripboeken die geregisseerd was door Zack Snyder.

De serie Watchmen is gemaakt door Damon Lindelof, die ook diende als uitvoerend producent en schrijver en ook bekend is als maker van de serie The Leftovers. De cast van Watchmen bestaat uit Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Yahya Abdul-Mateen II, Andrew Howard, Jacob Ming-Trent, Tom Mison, Sara Vickers, Dylan Schombing, Louis Gossett Jr. en Jeremy Irons. Jean Smart en Hong Chau voegden zich bij de cast in latere afleveringen.

Verhaal


Lindelof vergeleek de televisieserie met een remix van de originele stripserie. Het is technisch gezien een vervolg dat zich 34 jaar afspeelt na de gebeurtenissen in de strips, binnen dezelfde alternatieve realiteit. Lindelof wilde nieuwe personages en conflicten introduceren die een nieuw verhaal binnen de Watchmen-continuïteit creëerden in plaats van een reboot te maken.

Watchmen speelt zich af in een alternatieve hedendaagse realiteit en richt zich op gebeurtenissen rond racistisch geweld in het hedendaagse Tulsa, Oklahoma. Gemaskerde superhelden en burgerwachten zijn verboden vanwege hun gewelddadige methoden, maar sommige van hen zijn samengekomen om een revolutie te veroorzaken, terwijl anderen proberen hen te stoppen. Een van de personages die we volgen is Angela Abar (King), een detective bekend als Sister Night, die de moord onderzoekt op haar vriend en de hoofdcommissaris van de politie, Judd Crawford (Johnson).

Hoge score


Watchmen kreeg veel lof van critici voor zijn acteerprestaties, schrijven, visuals, muziek en uitbreiding van het bronmateriaal, evenals waardering voor het belichten van de Tulsa-rassenmassamoord van 1921, wat een echt historisch evenement was. Door de serie bleef dit niet meer onopgemerkt. Watchmen ontving verschillende prijzen, waaronder 26 nominaties en 11 overwinningen bij de Emmy Awards - de meeste voor een serie in 2020 - waaronder Beste Miniserie, Beste Actrice voor een Miniserie (King) en Beste Mannelijke Bijrol in een Miniserie (Abdul-Mateen). Watchmen was de eerste serie gebaseerd op een stripboek dat de Emmy won voor Beste Miniserie.Op IMDb heeft Watchmen dan ook een hoge score van 8,2 op 10. Ook op Rotten Tomatoes heeft de serie een hoge score van 96%. Het kritische oordeel van de website luidt: "Gedurfd en prikkelend, Watchmen is niet altijd gemakkelijk te bekijken, maar door nieuwe lagen van culturele context toe te voegen en een groot aantal complexe personages toe te voegen, bouwt het op een deskundige manier voort op zijn bronmateriaal om een indrukwekkende eigen identiteit te creëren."

Kijken?


Je kan alle negen afleveringen van Watchmen bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Watchmen: heb jij zowel de film als de serie gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen