search
'House of the Dragon' seizoen 2: Indrukwekkende featurette online en hoofdrolspeler belooft "meer draken"
Series / Video/clip/featurette

'House of the Dragon' seizoen 2: Indrukwekkende featurette online en hoofdrolspeler belooft "meer draken"

Twee jaar na de start van de fantasyserie is eindelijk het vervolg te zien.

Over iets meer dan een maand krijgen we eindelijk het tweede seizoen van House of the Dragon te zien. HBO Max bereidt de kijkers alvast voor en belooft grotere sets, meer spanning en natuurlijk meer draken.

De featurette toont middels een blik achter de schermen de schaal van deze spectaculaire productie. De acteurs zijn nerveus, maar hebben tegelijkertijd ontzettend veel zin in het tweede seizoen.

Tragedie


Showrunner Ryan Condal sprak eerder met Deadline over het tweede seizoen. Condal: "We hebben dit verhaal altijd al gezien als een Shakespeariaanse tragedie, en zo zag George [R.R. Martin] het ook. In seizoen 1 werden de stukken op het bord geplaatst, nu komt het daadwerkelijke verhaal aan bod".

Er is op verschillende locaties gefilmd en er zijn gigantische sets gebouwd. De pyrotechnische apparatuur is duidelijk bedoeld om de draken op het scherm te laten zien. Tom Glynn-Carney, die de jonge koning Aegon II speelt, is stellig: "Oh ja, er zijn veel meer draken".

In het zadel


De acteurs zijn enthousiast over dit nieuwe seizoen waarin de Dans der Draken in volle hevigheid losbarst. Matt Smith (Daemon Targaryen) verwoordt het kernachtig: "Het is goed om weer in het zadel te zitten".Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat op 16 juni van start op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij net zo fan van House of the Dragon als van Game of Thrones?

 • Ja, natuurlijk!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik ben nog niet helemaal overtuigd van House of the Dragon

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen